Italija 14 : 12 Hrvatska (uzvratna utakmica FINA Svjetske lige)

Neodlučeno, peterci pa pobjeda Italije

Neodlučeno, peterci pa pobjeda Italije

Italija je pobjednik C skupine Svjetske lige i izborila je nastup na završni turnir ovog natjecanja u Kini od 21. do 26. lipnja. Ipak domaćin na Siciliji nije lako došao do trijumfa.  Presudilo je  bolje i malo sretnije izvođenje peteraca budući da je nakon četiri četvrtine rezultat bio nedolučan – 9:9.

  Italija bez Figliolija i Giorghettija, a Hrvatska bez Pavića, Burića, Bukića i suspendiranih Sukna i Obradovića, prikazali su solidnu i do kraja neizvjesnu utakmicu. Susret u kojem za pobjedu,  niti jedna momčad nije baš  `išla do kraj´jer ići  na završni turnir u Kinu samo koji tjedan uoči OI u Riju, nije baš opcija.

Koliko god se možda igračima jedne i druge momčadi nije silno igralo ili  iskazivalo svoje najbolje vrijednosti, a k tome i bitno oslabljene u svojim redovima, tribine otvorenog plivališta u Siracusi bile su ispunjene. Kapacitet je naime 4.000 mjesta, ali je opći dojam da je organizator ipak propustio i koju ‘stotinicu’ ljudi više.

Hrvatska se sada okreće pripremama za  Olimpijske igre u Rio de Janeiru gdje će igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija. U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska  prvu utakmicu igra protiv reprezentacije Amerike. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.