Neprikosnoveni! Vaterpolisti Juga CO osvojili 13. kup Hrvatske

Neprikosnoveni! Vaterpolisti Juga CO osvojili 13. kup Hrvatske

Dubrovčanima je ovo treći naslov u nizu, redom su slavili protiv Primorja, Mladosti i sada Jadrana.

Vaterpolisti Juga CO očekivano su i uvjerljivo na bazenu Mladosti uz Savu 13. puta, od toga treći zaredom osvojili kup pobjedom 11:4 protiv Jadrana.

Pomalo iznenađujuće vaterpolisti Jadrana odigrali su fantastičnu prvu četvrtinu, vratar Anić obranio je peterac, a u idućem napadu Duje Buzdovačić doveo svoju momčad u vodstvo te je četvrtina završena tim rezultatom. U drugoj četvrtini Jug je ubacio u brzinu više te golovima Lorena Fatovića (dva), Mare Jokovića i Garcije otišli sa 4:1 na poluvrijeme.

Početkom treće četvrtine Nathan Power smanjuje vodstvo Juga, Milaković je sa igračem više imao priliku zakomplicirati utakmicu ali je pogodio vratnicu što na drugoj strani Jug kažnjava i golovima Fatovića, Lončara i Jokovića odlaze na visokih 7:2. Posljednja četvrtina bila je i najefikasnija, Ante Visković iz kontre zabija za 7:3, potom Jug dva puta koristi igrača više preko Benića i Žuvele. Do kraja je Visković zabio još jedan gol za Splićane, a za Jug se u strijelce ponovo upisao Joković, a konačni rezultat 48 sekundi prije kraja postavlja Vincenzo Renzuto.

JUG CO – JADRAN 11:4 ( 0:1, 4:0, 3:1, 4:2)

Jug CO: Bijač (13 obrana), Jarak; Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 3, Garcia 1, Ivanković, Rašović, Renzuto 1, Pavličević, Benić 1, Lozina, Žuvela 1

Jadran Split: Anić (8 obrana), Strujić; Miletić, Marinić Kragić , Krapić, Butić , Pejković, Power 1, Marelja, Visković 2, Milardović, Bušelić, Buzdovačić 1, Franičević

Igrač više: Jug CO 4/8, Jadran Split 2/11

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.