Nesreća na treningu: Ana Đerek doživjela potres mozga

Nesreća na treningu: Ana Đerek doživjela potres mozga

Mlada se gimnastičarka Ana Đerek teško ozlijedila na treningu.

Ana Đerek, naša mlada nada gimnastike, u ponedjeljak je doživjela potres mozga na treningu. Naime, u gimnastiškoj dvorani na Poljudu u pokušaju preskoka pala je na glavu. Pružena joj je hitna pomoć u splitskoj bolnici gdje se i danas nastavljaju pretrage.

Jedan od trenera iz Anina kluba, Ivo Borozan, kaže kako je to bio običan skok na treningu koji je, na veliku žalost, loše završio. Dok se zagrijavala, radeći premet,  u jednom trenutku je izgledalo kao da je odustala na pola skoka i pala ravno na glavu. Bila je ošamućena, nije znala što se događa oko nje i hodajući je otišla prema svlačionici. Tvrde kako su vjerovali da neće biti težih posljedica, međutim, po dolasku u bolnicu, 19-godišnjakinja nije znala ni koji je dan, niti se mogla sjetiti da je nastupala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Danas je Ana na dodatnim pretragama, prvi je CT pokazao kako nema oštećenja kralježnice. Jedna od Aninih trenerica, Deni Borozan, vjeruje da će uz poštedu i odmor sve biti dobro, ali pita se dokle će naši sportaši riskirati svoje živote u lošim uvjetima u kojima su prisiljeni trenirati.

Nadamo se da će se Ana što prije oporaviti i da će se sjetiti kako je ona najbolja hrvatska gimnastičarka koja je prije dvije godine nastupila na OI te prije mjesec dana osvojila zlato na Svjetskom kupu u Bakuu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.