Nesretan poraz Donne Vekić u finalu St. Petersburga

Nesretan poraz Donne Vekić u finalu St. Petersburga

Nizozemka Bertans iskoristila je pad igre naše mlade tenisačice

foto: facebook/donnavekic

Odlična igra iz četvrtfinala i polufinala Donne Vekić budila je optimizam u navijačima da će Donna uspjeti protiv Nizozemke Kiki Bertens osvojiti WTA St. Petersburg, međutim pad igre nakon polovice prvog seta i bolja igra osme tenisačice svijeta, presudili su u ovom finalu. Bertens je slavila sa 7:6(7:2), 6:4 za sat i 45 minuta.

Donna je ušla jako u ovaj meč i već u prvoj igri dolazi do prednosti. Vješto koristi prvu ponuđenu priliku Nizozemke i pokazuje kao u prethodnim dvobojima, koliko je opasna na realizaciji ponuđenih brejk prilika. Do rezultata 4:2 svaka tenisačica je uspješno branila svoj servis, a onda Bertens ponovno gubi svoj servis i nalazi se u opasnosti da izgubi prvi set. Međutim dolazi do neobjašnjivog pada igre kod hrvatske tenisačice i Bertens uzima sljedeća četiri gema. Pri tome naša tenisačica je osvojila samo jedan od 17 odigranih poena! Ipak Donna uzima svoj sljedeći servis gem i 1. set je otišao u tie-break. Nažalost Vekić je u 13. igri pokazala previše nesigurnosti i Bertens je uspjela osvojiti već izgubljeni set sa 7:2 u tie-breaku.

Drugi set je krenuo loše po našu tenisačicu pri rezultatu 2:1 kada je izgubila svoj servis bez osvojenog poena. Ipak dva gema nakon uspijeva brejknuti nizozemku i vraća se u susret pri rezultatu 3:3. Kod 4:4 uspjela je obraniti prvu brejk loptu, ali Bertens koristi drugu šansu pri 30:40 i vodi rezultatom 5:4. Uspjela je Vekić čak obraniti tri meč lopte, ali četvrtu koristi nizozemka i osvaja titulu St.Peterburga.

Ovo je bio peti susret naše tenisačice sa nizozemkom i Vekić nakon ovog dvoboja vodi 3-2. Posljednji susret ove dvije tenisačice se odvio nedavno u šesnaestini Brisbanea, a naša tenisačica je bila bolja rezultatom 7-6(5) 1-6 7-5.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.