Nevjerojatno – Izabrao pogrešnu državu pa propušta Svjetsko prvenstvo!

Nevjerojatno – Izabrao pogrešnu državu pa propušta Svjetsko prvenstvo!

Kako sudbina nekad piše čudne priče potvrdila nam je i ova situacija. Naturalizirani Islanđanin Aron Johannsson napravio je krucijalnu pogrešku kad je odlučio zaigrati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, uvjeren da mu je to jedini način da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Sa SAD-om ću imati puno veće šanse za nastupe na velikim natjecanjima“, govorio je Aron 2013. godine kad je u mlađim kategorijama Islanda igrao s Gylfijem Sigurdssonom i Birkirom Bjarnasonom.

Skandinavski otok napustio je  sa svega 20 godina kad je Fjolnir zamijenio Aarhusom, u kojem je u 65 utakmica postigao 23 gola, što mu je omogućilo prelazak u nizozemski AZ Alkmaar. Tada je došao i poziv Jurgena Klinsmanna u reprezentaciju SAD-a, kojeg Aron nije mogao odbiti.

No, sada je jasno kako žali za tom odlukom jer je njegova reprezentacija izgubila od Trinidad i Tobaga te se nije plasirala ni u play-off fazu kvalifikacija. A kad uzmemo u obzir i činjenicu da su Islanđani igrali i na Europskom prvenstvu te da će nagodinu igrati i na Mundijalu, Johannssonu ne preostaje ništa drugo, osim da navija za svoje Islanđane pred malim ekranima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.