Nexe ostao u Berlinu bez final foura EHF Cupa

Nexe ostao u Berlinu bez final foura EHF Cupa

Vedran Zrnić sa sedam golova bio je najbolji igrač Nexea.

Rukometaši Nexea iz Našica nisu uspjeli sačuvati prednost od osam golova razlike koju su stvorili na domaćem parketu protiv Fuchse Berlina, te su poraženi u Berlinu sa 25:16.

Fuchse Berlin – Nexe 25:16 (14:9)

Fuchse: Drux, Elisson 1, Fath 5, Gojun 1, Heinevetter (12 obrana), Koch 3, Lindberg 4, Milde, Reissky, Stochl (1 obrana), Struck 1, Urios Gonzales, Vuković 1, Wiede 7, Zachrisson 2.

Nexe: Barišić-Jaman 4, Brumen, Buvinić 1, Eter 1, Gadža 1, Jurić, Lavrić, Leban 1, Lelić, Manci, Mrđenović, Pilipović (13 obrana), Šipić, Tomić 1, Zrnić 7.

Nijemci su od prve minute krenuli odlučno kako bi nadoknadili zaostatak i na početku su ga već prepolovili vodstvom 4:0. Nexe ih je smirio golovima Zrnića i Etera i prišao na 4:2, ali nova mini serija dovela je do 7:2, a kasnije i do najveće prednosti u prvom dijelu 11:4. Našićani su se trudili, međutim slabo su igrali fazu napada, a do poluvremena su uspjeli smanjiti rezultat na prihvatljivih 14:9.

Početak nastavka krenuo je kao iz snova za Našićane, golovima Lebana, Zrnića i Buvinića su došli na 14:12 no ponovo imaju crnu rupu i Lisice serijom 6:1 dolaze na 20:13. S obzirom na manji broj golova nego u prvom susretu, Našicama je trebao poraz od sedam razlike, a prvo vodstvo koje je vodilo domaće rukometaše u polufinale došlo je u 53. minuti golom Jakova Gojuna za 22:14. Nakon novog gola Lisica, Nexe je došao na prihvatljivih 23:16, međutim tu su stali, Lindberg je zabio za 24:16, zatim je Buvinić promašio minutu prije kraja, a pobjedu je potvrdio Fath 27 sekundi prije kraja za konačnih 25:16 i prolaz dalje.

Vedran Zrnić sa sedam pogodaka bio je najbolji strijelac Nexea, a još samo Saša Barišić-Jaman je zabio više od jednog pogotka, točnije četiri. U redovima Fuchsea Fabian Wiede postigao je također sedam golova, Steffen Kath zabio je pet, a Hans Lindberg četiri gola.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.