Nexe se slavljem u Bjelorusiji približio prvom Final Fouru SEHA lige

Nexe se slavljem u Bjelorusiji približio prvom Final Fouru SEHA lige

Nexe se pobjedom izjednačio sa PPD Zagrebom na vrhu.

Rukometaši Nexe-a upisali su veoma vrijednu pobjedu na gostovanju u bjeloruskom Brestu koja im je donijela vrh tablice SEHA Gazprom lige i približila ih Final Fouru.

Meshkov  – Nexe 25:30 (13:14)

Meshkov: Pešić (1 obrana), Yashchanka, Kulak 4, Shkurinskiy, Matskevich (8 obrana), Yurinok, Poteko, Ivić 2, Shumak 3, Baranau 1, Horak 1, Razgor 2, Obranović 2, Selviasiuk 2, Đukić 4, Đorđić 4. Trener: Manolo Cadenas.

Nexe: Lelić (1 obrana), Šipić 3, Gadža 1, Leban, Eter 1, Car (8 obrana), Buvinić, Jelinić 3, Vida, Lončar, Lavrič 2 , Tomić 1, Jaganjac 7, Celebi 3, Vozab 9. Trener: Hrvoje Horvat.

Meshkov je bolje ušao u susret i poveo sa 4:0, a tek u sedmoj minuti Vozab zabija prvi gol. Našićani su igrali sve bolje i polako stizali rezultat, a sredinom prvog dijela došli su do izjednačenja. Igralo se potom gol za gol do kraja poluvremena, a Nexe je ipak uspio zabiti jedan više.

Početkom drugog dijela Nexe pravi seriju za prednost od pet razlike, a istaknuli su se posebno Vozab i Halil Jaganjac, kao i Moreno Car koji je zaustavljao pokušaje Bjelorusa. Stečenu prednost našićki Gromovi držali su do kraja i upisali iznimno vrijednu pobjedu.

Tomi Vozab zabio je devet golova, Jaganjac ga je pratio sa sedam, a Car je skupio osam obrana. Kod domaćih Kulak, Đukić i Đorđić zabili su po četiri gola.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.