foto: Christopher Hanewinckel

NFL: Šesti naslov za Belichicka i Bradyja

NFL: Šesti naslov za Belichicka i Bradyja

New England je osvojio šesti naslov prvaka.

New England Patriotsi slavili su s 13:3 protiv Los Angeles Ramsa u 53. Super Bowlu. U najneefikasnijem Super Bowlu u povijesti sporta, trener hrvatskih korijena, Bill Belichick i društvo stigli su do šestog prstena.

Poveli su Patriotsi rano udarcem Gostkowskog, a posjedi su se potom samo izmjenjivali bez većeg uspjeha. U nastavku su Ramsi također udarcem Zuerleina izjednačili, no presudno je bilo dodavanje legendarnog Toma Bradyja Gronkowskom koje je dovelo New England na par jardi od linije polaganja.

I položili su! Sony Michel probio je obranu Ramsa za prednost 10:3 i time praktički presudio susret, a sve je naposljetku zaključio Gostkowski s udarcem za 13:3.

Napad Ramsa cijelu je utakmicu bio nepostojeć, Ramsi su skupili tek 260 jardi, a nije funkcioniralo ni probijanje ni dodavanje. U redovima New Englanda najbolji je pak bio Julian Edelman koji je većinu utakmice bio jedini koristan igrač dok se naposljetku nije probudio i Rob Gronkowski te ključnim potezom postavio sve za Sonyja Michela.

“Sve je oko igrača. Radili su naporno iz tjedna u tjedan i danas su se natjecali kao pravi prvaci. Igrali su kao pravi prvaci. Oni su radili odlične poteze, rušili su quarterbacka, presijecali su lopte, pokrivali su hvatače… Svi su nas otpisali prije sezone, tijekom sezone, a mi smo i dalje ovdje.” – rekao je Belichick nakon utakmice.

Ako je bilo dileme, sad je više nema – Tom Brady je najveći. Jer samo on ima šest naslova, sam je na vrhu najuspješnijih quarterbackova u povijesti NFL-a, iza njega su samo Joe Montana i Terry Bradshaw s četiri naslova, od onih koji još igraju tu su Ben Rothlisberger i Eli Manning s po dva naslova.

Tom Brady jedini je koji je devet puta igrao u finalu Super Bowla, u Atlantu je već došao kao rekorder po osvojenim jardima dodavanjima, ukupnom broju dodavanja, ukupnom broju uspješnih dodavanja, a sada je samo povećao razliku u odnosu na ostale na toj listi. Nije to bila njegova utakmica za pamćenje, bio je to Super Bowl s najmanje poena u povijesti, ali Brady je odigrao svoje kad je trebalo, kad se utakmica lomila. To i rade najveći.

Brady će u kolovozu napuniti 42 godine, iako su ga mnogi već poslali u prijevremenu mirovinu, na što Brady ni ne pomišlja, iako ima hrpu kritičara koji se ne slažu da je najveći, njegovi trofeji govore sami za sebe.

“Što ste pitali, odakle mi motivacija? Pa pogledajte ovo iza mene, bilo je kao da igramo kod kuće. Obitelj i navijači, to je moja motivacija, to me drži. Sad ćemo tulumariti, neka tulumare i navijači, a onda ćemo prirediti paradu u utorak” – rekao je Brady nakon utakmice i dodao:

“Bila je ovo nevjerojatna godina. Borili smo se kao nikada prije. Nevjerojatno je što smo uspjeli pobijediti u ovoj utakmici. Znali smo doći tako daleko i izgubiti, a to je jako teško. Volio bih da smo bolje igrali u napadu, ali pobijedili smo i to je nevjerojatno. Sretan sam i zbog suigrača. Ovo je ostvarenje sna za sve nas” – kaže najveći u povijesti ovog sporta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.