Nijemac Freitag dočekuje Novogodišnju turneju u vrhu

Nijemac Freitag dočekuje Novogodišnju turneju u vrhu

Richard Freitag vratio se pobjedama, na postolju Poljak Kamil Stoch i Austrijanac Stefan Kraft. Za dva tjedna dočekujemo Novogodišnju turneju.

Drugog dana u Švicarskom Engelbergu u vrh se vratio Richard Freitag. Nijemac dokazuje da je u ovoj sezoni jedan glavnih favorita za osvajanje velikog kristalnog globusa.

Najduži u prvoj seriji bili su Freitag i Japanac Junshiro Kobayashi, doskočili su na 137,5 metra. Sa skoro četiri boda prednosti kao prvi je završio Freitag, dok je na trećem mjestu nakon prvog skoka završio Kamil Stoch. Poljak je s pola metra kraćim skokom na trećem mjestu za desetinku boda zaostao je iza Kobayashija. Pobjednik subotnjeg natjecanja u skijaškim skokovima Norvežanin Anders Fannamel u prvoj seriji zasjeo je tek na 16. mjestu.

Freitag je i u drugoj seriji sigurno doskočio na 135 metra i s visokom prednošću upisao novu pobjedu te još povećao prednost u ukupnom poretku. Svoj položaj u drugoj seriji popravio je i Poljak Stoch, 133 metra bilo je dovoljno za novo postolje. Stefan Kraft s petog mjesta u prvoj seriji doskočio je na treće mjesto, treći put u sezoni završava na trećoj poziciji. Drugoplasirani Kobayashi u prvoj seriji, na kraju je završio tek na osmom mjestu.

Slijedi kratka pauza, a u nastavku dočekujemo novogodišnju turneju, koja počinje 30. prosinca u Njemačkom Oberstdorfu.

Rezultati:

  1. Richard Freitag (137.5m, 135m)
  2. Kamil Stoch (137m, 133m)
  3. Stefan Kraft (137m, 134.5m)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.