Niko Kovač: Bugarska nas neće napasti, ako to i napravi znat ćemo joj parirati

Niko Kovač: Bugarska nas neće napasti, ako to i napravi znat ćemo joj parirati

- Tri boda značila bi nam više od jednog, ali i s jednim bismo mogli biti zadovoljni. Međutim, znam da smo dovoljno kvalitetni za pobjedu, razmišljanja su Nike Kovača

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak stiže u Sofiju, na drugu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo. Izbornik Niko Kovač susreo se u srijedu s neplaniranim problemom, ozljedom Liverpoolovog braniča Dejana Lovrena koji će morati preskočiti dvoboje s Bugarskom i Azerbajdžanom na putu prema Francuskoj 2016. godine.

– Bilo bi lijepo da Lovren može biti s nama, ali situacija je takva kakva jest. Vratio nam se Schildenfeld kako bismo u skladu s najavama imali tri iskusna stopera i jednog mlađeg, prokomentirao je Kovač, najavivši da će Lovrenovo mjesto u prvoj postavi vjerojatno zauzeti Domagoj Vida.

– Napadači su zdravi, spremni i osvježeni kako bi bili na maksimalnoj razini, s obzirom da imaju velik broj utakmicama u nogama”, dodao je izbornik.

Hrvatska u Sofiju putuje po pobjedu, iako je domaćin vrlo ambiciozan te će također svim snagama pokušati doći do pozitivnog rezultata.

– Kao i na svakom drugom gostovanju, želimo pobjedu, ali znamo da će biti teško. Mislimo da možemo napraviti mnogo toga dobroga, ako budemo pravi. Tri boda značila bi nam više od jednog, ali i s jednim bismo mogli biti zadovoljni. Međutim, znam da smo dovoljno kvalitetni za pobjedu, razmišljanja su Nike Kovača.

Bugarska ima dosta svojih kvaliteta, ali izbornik dan prije utakmice ponavlja kako vjeruje u vrline svojih igrača.

– Bugarska je momčad koja se diže, koja je kod kuće vrlo zahtjevan suparnik, kao što su i neke druge momčadi već osjetile. Disciplinirani su, organizirani, i imaju sustav sličan našem. Neće srljati, pazit će Bugari i na nas. Ako nas ipak napadnu, znat ćemo im parirati, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.