Niko Kovač o Modriću i Rakitiću: Hrvatski nogomet može biti ponosan što ima dvojicu takvih veznjaka

Niko Kovač o Modriću i Rakitiću: Hrvatski nogomet može biti ponosan što ima dvojicu takvih veznjaka

- Prigodno je da je Luka dobio nagradu baš nakon derbija protiv Barcelone u kojem je pokazao svu raskoš svog talenta, kaže izbornik Hrvatske

Luka Modrić proglašen je najboljim središnjim veznim igračem španjolskog nogometnog prvenstva za sezonu 2013./2014., u kojoj je 34 puta nastupio za svoju momčad.

– Kada dobijete nagradu za najboljeg veznog igrača u Španjolskoj, to dovoljno govori. Luka u kontinuitetu pokazuje kvalitetu i znanje koji su mu osigurali ovakvo poštovanje u Španjolskoj, u ligi koja obiluje kvalitetnim veznim igračima”, izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

– Prigodno je da je Luka dobio nagradu baš nakon derbija protiv Barcelone u kojem je pokazao svu raskoš svog talenta i gdje je pored najvećih zvijezda svjetskog nogometa bio ponajbolji igrač na terenu. Čestitam mu što je uz talent spojio iznimne radne navike i zato je zaslužio ovakve nagrade, a želim mu puno zdravlja kako bi mogao nastaviti s takvim igrama”, dodaje Kovač.

Nagrađen je i Ivan Rakitić, koji je bio nominiran i u kategoriji najboljeg ofenzivnog veznog igrača. Rakitić je kao bivši kapetan Seville i današnji igrač Barcelone dobio priznanje za fair-play, zahvaljujući svojim dobrim igrama i profesionalnom pristupu sportu, zbog čega ga mnogi smatraju pravim primjerom.

– Čestitam i Ivanu, on je odličan izbor za tu nagradu jer je pravi primjer profesionalca i korektnog sportaša, lider na terenu i izvan njega. Hrvatski nogomet može biti ponosan što ima dvojicu takvih veznjaka u najvećim svjetskim klubovima, a posebno na činjenicu da uz očigledne nogometne imaju i iznimne ljudske kvalitete te da kao takvi mogu biti pravi uzori mladim nogometašima”, zaključuje izbornik Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.