Niko Kovač: U Brazilu nećemo biti samo turisti

Niko Kovač: U Brazilu nećemo biti samo turisti

- Potpuno sam preuzeo njemačke vrline kao što su red, organizacija, disciplina, ali mi Hrvati smo spontani i imamo talent kakav rijetko tko ima, kaže hrvatski izbornik

Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, u opširnom razgovoru za stranicu Svjetske nogometne federacije (FIFA), istaknuo je između ostalog i da bez obzira što se Hrvatska plasirala u zadnjem trenutku, ne namjerava na SP-u biti u ulozi turista.

– Svjetsko prvenstvo održava se svake četiri godine i jasno je da kad se plasirate na takvo natjecanje želite ostaviti dobar dojam. U Brazilu nećemo biti samo turisti, rekao je Kovač.

Kovač je istaknuo da smatra da ima više njemačkog mentaliteta u sebi budući da je odrastao i većinu igračke karijere proveo u Njemačkoj.

– Potpuno sam preuzeo njemačke vrline kao što su red, organizacija, disciplina, ali mi Hrvati smo spontani i imamo talent kakav rijetko tko ima. Kad uspijemo kombinirati strastveni pristup sa sposobnošću zadržavanja mirnoće u određenim situacijama, mi smo jedna jako dobra momčad. Želim biti čovjek, otvoren i iskren. Odgojen sam i odrastao u Njemačkoj i većinu svoje nogometne karijere proveo sam u Njemačkoj, rekao je Kovač koji je evocirao uspomene posljednjeg zvižduka na utakmici protiv Islanda u Zagrebu.

– Bio je to osjećaj pravog olakšanja, veliki teren bio je skinut s mojeg ramena. Emocije su izbile na površinu i zaplakao sam. Bio sam ponosan jer bio je to veliki uspjeh u kratkom vremenu. Mala smo zemlja, ali redovito nastupamo na velikim natjecanjima. Idućih dana bili smo u euforiji. S obzirom na ekonomske probleme u zemlji, ovakvi uspjesi raduju ljude, rekao je Kovač koji se prisjetio i brončane generacije iz 1998.

– Da budem iskren ne znam da li ćemo ikada imati takvu momčad. Igrači su bili vrhunske klase. Ostvarili su velike stvari za malu zemlju, oni su definitivno uzor ljudima. Ponoviti taj uspjeh bit će jako teško, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.