Nikola Vlašić: Viktoria nema nikakve šanse protiv Dinama…

Nikola Vlašić: Viktoria nema nikakve šanse protiv Dinama…

Nikola Vlašić je u dresu moskovskog CSKA u dvije utakmice protiv sljedećeg Dinamovog protivnika osvojio samo bod. Viktoria je iz Europe izbacila Ruse, a sad će to pokušati s Dinamom.

Dinamo je za mene veliki favorit i ne vidim kako bi Viktoria mogla izbaciti ‘modre’, rekao je za Sportske novosti Nikola Vlašić.

Hrvatski reprezentativac je sa svojim klubom ispao iz Europe na pomalo nevjerojatan način. Dva su puta pobijedili Real Madrid, na Santiago Bernabeuu nanijeli su im najveći domaći europski poraz (3-0), ali to nije bilo dovoljno da prođu u daljnju fazu natjecanja.

Završili su grupnu fazu Lige prvaka na četvrtom mjestu, ispred njih je bila Viktoria Plzen, sljedeći protivnik Dinama u šesnaestini finala Europske lige. Rusi nisu uspjeli, ali Dinamo će to popraviti, smatra Vlašić.

– Dinamo ima kvalitetnije igrače, a i po onome što sam vidio u Europskoj ligi, i daleko bolju momčad. Možda bi bilo najpametnije da kažem da su čvrsti i nezgodni, da se odlično brane i imaju dobre kontre. Međutim, nisam ih tako doživio. Nisu posebno agresivni, jer mi smo imali dosta prostora za igru u obje utakmice. Nije da imaju nekakav obrambeni bedem, mi smo im napravili pregršt šansi. Osobno bih istaknuo jedino njihov napadački prekid, tu su dosta dobri – rekao je ‘Niksi’ o Plzenu.

Michael Krmenčik Vlašićevoj je momčadi zabio dva gola, ali ga protiv Dinama neće biti zbog operacije križnih ligamenata. U Plzenu ‘modre’ neće dočekati ‘paklena’ atmosfera ni atraktivan protivnik, već neugodna momčad koncentrirana na napade iz tranzicije.

– Ne želim nikoga podcijeniti, a najmanje suparnika koji nas je izbacio u izravnim utakmicama. Međutim, Dinamo je u svim segmentima bolja momčad od Viktorije i realno je da prođe dalje. Mi smo ispali zbog svoje mladosti i neiskustva, a Dinamo takva propadanja u svojoj igri nema – zaključio je Vlašić.

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.