Ništa od Zidanea! Deschamps produžio s Tricolorima do 2020.

Ništa od Zidanea! Deschamps produžio s Tricolorima do 2020.

Deschamps će biti francuski izbornik do 2020. godine i europske smotre koja se igra u 13 država Starog kontinenta.

Didier Deschamps vodit će francusku nogometnu reprezentaciju do završetka EURA 2020. godine, potvrdio je Francuski nogometni savez.

Deschamps (49) je kao pobjednik kvalifikacijske skupine odveo Francusku izravno na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a Francuzi su u deset kvalifikacijskih utakmica imali samo jedan poraz u skupini sa jakom Švedskom i Nizozemskom. Iz Saveza su odmah reagirali i produžili ugovor za još dvije godine s bivšim veznjakom, koji je igrao za Francusku kada su 1998. godine osvojili jedini naslov svjetskih prvaka.

“Didier je za mene najbolji izbor i tu nije bilo nikakve dvojbe. Izvršni odbor Saveza je bez ijednoga glasa protiv prihvatio novi ugovor”, kazao je čelni čovjek francuskog nogometa Noel Le Graet.

Deschamps je izbornik od 2012. godine, na SP 2014 stigao do četvrtfinala kada su ispali od Argentine, a na prošlom EURU su kod kuće izgubili finale od Portugala. Kao trener je vodio Monaco, Juventus i Olympique Marseille, a kao francuski izbornik Deschamps ima 43 pobjede, najviše od svih koji su ikad vodili Francusku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.