Nitko ne želi organizirati Olimpijske igre

Nitko ne želi organizirati Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski odbor nenadano se našao u problemima...

Bojazan od terorističkih napada i skupi troškovi organizacije nagnali su i posljednjeg službenog kandidata za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine na povlačenje svoje kandidature.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) našao se tako u velikim problemima, a uvelike je tomu kumovalo upravo njihovo strogo pravilo o potrebi potrošnje minimalno 20 milijardi eura, koliko su primjerice koštale i posljednje OI u Londonu 2012. godine.

Od kandidature su do sada odustali Baku, Istanbul, Doha, Madrid, Guadalajara i St. Petersburg, a najnoviji u tom nizu jest Boston, čiji je gradonačelnik odluku objasnio riječima: “Ne mogu riskirati toliki novac poreznih obveznika. Odbijam ugroziti budućnost grada!”

Moguće je kako bi domaćinstvo olimpijske smotre tako mogao dobiti grad koji je u prošlosti već bio organizatorom, no trenutačno situacija nije bajna ni oko spominjanih Pekinga, Los Angelesa ili Atene. Grčka grca u dužničkoj i financijskoj krizi, LA se ne čini kao ozbiljan kandidat, dok su pekinška sportska borilišta poprilično ‘devastirana’ budući da su od 2008. do danas prepuštena zubu vremena…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.