Njemački prvak pao u Areni: Zagreb do pobjede protiv Lowena

Njemački prvak pao u Areni: Zagreb do pobjede protiv Lowena

Ludilo u Areni. Sjajni Zagrebaši u nastavku došli do bodova protiv prvaka Njemačke

Sjajna utakmica  u Areni. Ludi preokret u drugom poluvremenu donio je bodove Zagrebašima. U Areni Zagreb oko 5.000 gledatelja uživalo je u sjajnoj utakmici i preokretu Zagreba u drugom dijelu. Zagrebaši su u nastavku primili samo 6 golova. Rezultat na kraju utakmice bio je 25:21 (10:15).

Zagrebaši su u utakmicu ušli s velikom željom da napokon dođu do bodova. Gosti su igrali vrlo dobru obranu u prvom dijelu. Prvih desetak minuta susret je bio izjednačen ali u nastavku se Zagreb pogubio i s nekoliko grešaka u napadu dopušta Lowenu da ode na prednost od pet golova razlike 10:15 i  tako se odlazi na odmor.

Gosti su u nastavku već sebi upisali bodove, ali su zaboravili da na drugoj strani stoje igrači Zagreba. Ušli su u drugi dio pomalo opušteno. Zagrebaši su to iskoristili i ubacili ne u jednu nego u dvije brzine više i doslovno razbili Lowen. Gosti su izgledali slabašno pored Mandalinića, sjajnog mladog Jotića i ekipe. Zagreb je odlično izgledao u obrani, ‘majstori obrane’ Markovski i Tonči Valčić nisu dopustili Nijemcima da se samo tako približe golu Zagreba. Lowen nije 10 minuta zabio gol u nastavku, Zagreb je imao seriju 5:0 došao do 15:15, a onda je nakon 9.45 u nastavku Mensah zabio prvi za Lowen. Ali do kraja Lowen je uspio zabiti samo još pet golova, a Zagreb je utrpao 15 golova golmanu Lowena u drugom dijelu i došao do velike pobjede u Ligi prvaka.

Zagreb je još jednom pokazao srce, i veliku borbenost i zasluženo još jednom srušio prvaka Njemačke. Bravo Zagreb!

Arena Zagreb. Gledatelja 5.000. Suci: Zotin i Volodkov (Rusija); Delegat EHF: Bebetos (Grčka).

PPD ZAGREB: Stevanović (1), Skok (10+1); Ereš, S. Vujić, Kontrec, Vori 5, Cingesar 1, Šebetić 3, Marković 2, Horvat 3 (1), J. Valčić 3, Jotić 3, T. Valčić, Mandalinić 2, Miklavčić 2, Markoski.
Trener Silvio Ivandija

RN LOWEN: Appelgreen (7), Bauer; Schmidt 2, Sigurdsson 1 (1), Manaskov 5, Baena 1, Steinhauser 3, Mensah 4, Pekeler 1, Grotzky 1, Abt, Reinkind, Guardiola 1, Pettersson 1, Ekdahl du Ritz 1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.