NK Marsonia odlazi u stečaj

NK Marsonia odlazi u stečaj

Bivši klub Marija Mandžukića odlazi u stečaj...

Slavonskobrodski klub, negdašnje odredište hrvatskih reprezentativaca Marija Mandžukića i Ivice Olića, polako odlazi u ropotarnicu povijesti. NK Marsonia, osnovana davne 1909. godine (negdašnji BSK) odlazi u stečaj, a objavio je to Trgovački sud u Osijeku.

U oglasu koji je proslijeđen javnosti predsjednik udruge dužnika NK Marsonije Dubravko Galović poziva se da u skraćenom stečajnom postupku podnese popis imovine i obveza kluba, čiji dug trenutačno iznosi 222.514 kuna.

Vjerovnici prijedlog za pokretanje stečajnog postupka moraju podnijeti u roku od 45 dana, a potrebno je i uplatiti predujam u iznosu od 10 tisuća kuna kao pokriće troškova. Sud će, u suprotnom, po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju postupka.

Marsonia je nekada bila standardni hrvatski prvoligaš, a strmoglavi pad krenuo je nakon što je privatiziran poslije Domovinskoga rata. Na igralištu uza Savu nastupali su i mnogi poznati ovdašnji nogometaši, osim Mandžukića i Olića Marsonijin su dres nosili Edin Mujčin, Boris Živković, Veldin Karić, Josip Weber, Danijel Cesarec….

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.