Gazpromov Međunarodni dječji projekt

NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO

NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO

Jučer je u Münchenu, Njemačka kompanija Gazprom, službeni sponzor Uefine Lige prvaka, najavila otvaranje četvrte sezone međunarodnog dječjeg društveno odgovornog projekta “NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO”.

Svake godine zemljopisni je doseg projekta sve veći. Ove će sezone u projektu po prvi puta sudjelovati i mladi nogometaši iz Afrike i Južne Amerike, a porast će i broj azijskih ekipa. Ukupni broj zemalja sudionica skočio je s prošlogodišnjih 24 na ovogodišnje 32 zemlje sudionice, što je četiri puta više u odnosu na početak projekta. Osim Hrvatske, koja treću godinu zaredom sudjeluje u projektu, ove godine popis sudionika uključuje ekipe iz Alžira, Argentine, Armenije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, Bjelorusije, Brazila, Bugarske, Češke, Francuske, Italije, Japana, Kazahstana, Kine, Kirgistana, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Sirije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švicarske, Turske, Ujedinjene Kraljevine, Ukrajine i Vijetnama.

Tijekom ove sezone održat će se niz tradicionalnih događanja. Dana 25. travnja u svim će se zemljama sudionicama obilježiti Međunarodni dan nogometa i prijateljstva. Osim toga, u razdoblju između 27. i 28. svibnja Milano će biti domaćin Međunarodnog turnira uličnog nogometa te Međunarodnog dječjeg foruma “NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO”.

Forum će kulminirati dodjelom Kupa devet vrijednosti, posebnog priznanja projekta “NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO” jednom od profesionalnih nogometnih klubova u svijetu za krajnju predanost vrijednostima projekta. Po završetku Foruma sudionici će prisustvovati završnoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Uefine Lige prvaka na milanskom stadionu Giuseppe Meazza (San Siro).

„Broj sudionika u projektu „Nogomet za prijateljstvo“ i zemalja koje predstavljaju svake je godine sve veći. Sa sigurnošću možemo reći kako je ova sezona doista globalna jer po prvi puta u projektu sudjeluju i mladi nogometaši iz zapadne hemisfere. Tinejdžerima koji predstavljaju različite kulture, običaje i tradicije, projekt “NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO” pruža sjajnu priliku da nauče razumijevati i poštovati jedni druge usprkos svim razlikama“, istaknuo je Alexey Miller, predsjednik Upravnog odbora kompanije Gazprom.

„Kup devet vrijednosti”, koji dodjeljuju sudionici projekta „Nogomet za prijateljstvo“, statua je mladog nogometaša koji drži planet Zemlju u obliku nogometne lopte. Kao takav uspješno utjelovljuje ideje i vrijednosti koje nogomet i sport općenito promoviraju među mladima“, dodao je svjetski ambasador projekta “NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO” Franz Beckenbauer.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.