Novi hrvatski rekord Ivana Horvata

Novi hrvatski rekord Ivana Horvata

Horvat je popravio svoj stari rekord u skoku s motkom za tri centimetra i izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Preskočivši 5,65 metara drugog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske u atletici za seniore i seniorke u Varaždinu Ivan Horvat postavio je novi hrvatski rekord u skoku s motkom. Na taj je način popravio svoj stari rekord iz 2013. godine za tri centimetra i ispunio normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Pekingu.

21-godišnji Osječanin u juniorskoj konkurenciji bio je jedan od najtalentiranijih svjetskih skakača s motkom, no zadnjih je godina imao problema s ozljedama. Podsjetimo, osvajač je juniorskim srebrenih medalja na Svjetskom prvenstvu 2012. godine te na Europskom prvenstvu 2009. godine.

Osim Horvatovog rekorda, drugi je dan prvenstva u Varaždinu obilježila i velika bitka u bacanju diska. Nastupila su četiri naša najbolja predstavnika. Zlato je osvojio Filip Mihaljević s hicem od 62,42m, srebro junior Martin Marković sa 61,91m, a broncu Roland Varga sa 61,76m. Marin Premeru također je bacio preko 60 metara (60,70), no ostao je bez medalje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.