[Video] Novi hrvatski wunderkind u košarkaškoj reprezentaciji

[Video] Novi hrvatski wunderkind u košarkaškoj reprezentaciji

Luka Šamanić (17) krilni je centar od 208 cm i član je Barcelone. Ovog je ljeta bio MVP juniorskog Eurobasketa divizije B, a pobijedio je i u zakucavanju u konkurenciji juniora na Final Fouru.

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon rujanskog debakla ponovno kreće u hvatanje priključka s najboljim reprezentacijama. Na klupi više nije Aleksandar Petrović, on je preuzeo Brazil, a svoj debi će 24. studenoga imati novi izbornik Ivica Skelin. Tada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. igra u Kini. Skelin je tri tjedna uoči prve utakmice u Nizozemskoj, objavio popis igrača.

Nema NBA igrača na popisu. Prvenstvo je tek počelo pa novi izbornik ne može računati na Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Dragana Bendera, Antu Žižića, Ivicu Zupca i Marija Hezonju.

Osim Nizozemaca tu su još Italija i Rumunjska, a tri momčadi izborit će nastup u drugom krugu.

Među pozvanim igračima je i novi hrvatski wunderkind Luka Šamanić (17) krilni centar od 208 cm koji je prošlo ljeto KK Zagreb zamijenio Barcelonom.
Te 2016. je briljirao u U-16 reprezentaciji. Izabran je u petorku Eurobasketa, a u prosjeku je po utakmici ubacivao 17,7 koševa uz 10,4 skoka te 2,9 blokada.

Ovog ljeta je pak bio MVP juniorskog Eurobasketa divizije B. U svibnju ove godine pobijedio je u natjecanju zakucavanja juniorskih momčadi u sklopu Final Foura Eurolige.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.