Novi otkaz reprezentaciji: Hrvatska bez još jednog NBA igrača na Eurobasketu

Novi otkaz reprezentaciji: Hrvatska bez još jednog NBA igrača na Eurobasketu

Foto: HKS

Sve su glasnije priče kako Ivica Zubac neće nastupiti za Hrvatsku na Eurobasketu iz razloga što njegov klub LA Lakersi imaju druge planove za mladog centra. Naime, Zubac se nakon solidne prve sezone u NBA-u mora još jače pripremati za sljedeću sezonu te u Lakersima misle kako će 20-godišnjem Hrvatu puno bolje za razvoj doći NBA ljetna liga nego nastup na Eurobasketu.

Navedeno je potvrđeno od samih Lakersa koji su Zubca uvrstili u sastav za ljetnu ligu zajedno sa mladim nadama poput Lonza Balla i Brandona Ingrama, a spominje se kako će preko ljeta hrvatskog centra posebno podučavati i legendarni Kareem Abdul-Jabar. Iako se Zubac još nije službeno oglasio sasvim je vjerojatno kako će mladi košarkaš jako teško proturiječiti poslodavcu i propustiti priliku da ljeto iskoristi za dodatnu nadogradnju u NBA okruženju.

Izborniku Aleksandru Petroviću ove vijesti zasigurno neće dobro sjesti, budući da su reprezentaciji već otkazali Mario Hezonja i Ante Žižić, dok je Dragan Bender ipak dobio dozvolu svog kluba za nastup. Podsjetimo Eurobasket počinje već 31. kolovoza stoga je vremena sve manje da se konačni sastav Hrvatske iskristalizira pred početak priprema.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.