Novi slalomski bodovi za Vidovića i Kolegu

Novi slalomski bodovi za Vidovića i Kolegu

Razmak između prve trojice je samo 10 stotinki.

Od četiri hrvatska skijaša na slalomu u švicarskom Wengenu, dvojica su uspjeli ući u drugu vožnju i osvojiti nove bodove u Svjetskom kupu.

Nakon prve vožnje vodeći je bio Francuz Clement Noel sa 42 stotinke ispred Austrijanca Manuela Fellera i 72 stotinke bržim vremenom od Norvežanina Henrika Kristoffersena. Vodeći skijaš svijeta, Marcel Hirscher završio je tek peti sa 91 stotinkom zaostatka.

Elias Kolega plasirao se u drugu vožnju kao 24. s 2,25 sekundi iza Noela, a Matej Vidović plasirao se četiri mjesta iza Kolege sa zaostatkom 2,39. Filip Zubčić ostao je prekratak dva mjesta, završio je 32. sa 14 stotinki sporijim vremenom od 30. Schmidigera. Istok Rodeš nije završio prvu vožnju.

Prvo mjesto pripalo je Francuzu Noelu koji je uspio zadržati prednost iz prve vožnje. Noel je slavio ispred Fellera za samo osam stotinki, a treće mjesto pripalo je Hirscheru sa 10 stotinki zaostatka.

Oba naša skijaša uspjeli su popraviti pozicije u drugoj vožnji. Kolega je utrku završio na 18.mjestu sa 2,66 sekundi zaostatka za pobjednikom, dok je Vidović završio na 23.mjestu sa zaostatkom 3,38 sekundi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.