Novogodišnja turneja: Pad Freitaga, Stoch na korak od obrane naslova

Novogodišnja turneja: Pad Freitaga, Stoch na korak od obrane naslova

Kamilu Stochu i treća pobjeda ovogodišnje turneje, kojom je stigao na korak do obrane naslova, iskoristio je pad Richarda Freitaga.

Na trećoj od četiri skakaonice u sklopu Novogodišnje turneje još jednom je slavio Poljak Kamil Stoch. Bila je to njegova treća pobjeda u ovogodišnjem izdanju turneje te je stigao na korak do obrane naslova.

Već u prvoj seriji Stoch je pokazao da će loviti i treću uzastopnu pobjedu na turneji. Sa skokom od 130 metara nakon prvog skoka imao je više od osam bodova prednosti ispred Norvežnina Daniela Andrea Tandea, koji je bio pola metra kraći. Isti boj bodova u prvoj seriji osvojio je i Nijemac Markus Eisenbichler, doskočio je na 128.5 metra. Dužinu prve serije imao je Andreas Wellinger s doskočena 133 metra i zasjeo na petom mjestu. Richard Freitag je u prvoj seriji pao i zasjeo tek 22. mjesto.

Nijemac Wellinger je u drugoj seriji doskočio na postolje, gdje je sa 126 metra zasjeo na treće mjesto. Norvežanin Tande je zadržao drugo mjesto nakon prve serije, osvojio je dva boda više Wellingera. Za klasu je ponovo bolji od svih bio Stoch, a u drugoj seriji imao je najduži skok sa 128.5 metra.

U subotu je na rasporedu posljednje natjecanje, ugostit će ga Bischofshofen. Poljak Stoch ima 64.5 boda prednosti ispred Nijemca Freitaga, čiji nastup je upitan i nadomak je obrani naslova Novogodišnje turneje.

Rezultati:

  1. Kamil Stoch (130m, 128.5m)
  2. Daniel Andre Tande (129.5m, 125m)
  3. Andreas Wellinger (133m, 126m)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.