Novogodišnja turneja: Vrijeme utjecalo na tijek natjecanja, najbolje se snašli Poljaci

Novogodišnja turneja: Vrijeme utjecalo na tijek natjecanja, najbolje se snašli Poljaci

Poljaci najbolje iskoristili uvjete u Oberstdorfu, na prvom mjestu završio je Kamil Stoch, dok je treći bio Dawid Kubacki. Na postolje stigao i vodeći u Svjetskom kupu, Nijemac Richard Freitag završio je kao drugi.

Njemački Oberstdorf ugostio je utakmicu skijaških skokova i samim time otvorili 66. Novogodišnju turneju u skijaškim skokovima. Tradicionalno natjecanje počinje pred kraj godine i završava u početku siječnja.

Tijek natjecanja u Oberstdorfu vodilo je vrijeme, bilo je tu pored snijega i kiše te jakog vjetra. U prvoj seriji najbolje se snašao Austrijanac Stefan Kraft s doskočenih 132 metra, što je bila daljina prve serije. Vodeći u ukupnom poretku Nijemac Richard Freitag nakon prve serije zaostao je jedino iza Krafta. Prvi skok je dobro odradio Poljak Dawid Kubacki, te je s 126.5 doskočena metra završio na trećem mjestu.

Uvjete u drugoj seriji najbolje je iskoristio još jedan Poljak, Kamil Stoch je doskočio na 137 metra i dostigao dužinu dana i pobijedio na prvoj od četiri skakaonice. Do pobjede je stigao s četvrtog mjesta iz prve serije. Drugim mjestom morao se zadovoljiti Freitag, iza Stocha zaostao je 4.2 boda. Položaj iz prve serije zadržao je i Kubacki, doskočio je na 129 metra, iza Nijemca zaostao je više od pet bodova. Vodeći Kraft iz prve serije završio je tek na nezahvalnom četvrtom mjestu. U drugoj seriji najviše mjesta pridobio je Norvežanin Johann Andre Forfang, nakon 24. mjesta u prvoj seriji, na kraju je završio na sedmom mjestu.

Sljedeće natjecanje ugostit će Garmisch-Partenkirchen odmah prvog dana 2018. godine, start natjecanja zakazan je za 14. sati.

Rezultati:

  1. Kamil Stoch (126m, 137m)
  2. Richard Freitag (128.5m, 127m)
  3. Dawid Kubacki (126.5m, 129m)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.