Novoselić se oprostila od skijanja: “Hvala svima koji su se nosili sa mnom ovih 20 godina“

Novoselić se oprostila od skijanja: “Hvala svima koji su se nosili sa mnom ovih 20 godina“

Sofija od danas više neće profesionalno skijati.

Sofija Novoselić u 28. godini života odlučila je prekinuti skijašku karijeru. Hrvatica će ostati upamćena kao jedna od samo pet naših skijašica, koje su imale priliku osvojiti bodove u Svjetskom skijaškom kupu.

Osim Janice Kostelić, Ane Jelušić, Nike Fleiss i Leone Popović, Sofija je osvojila bodove i to njih šest na samo jednoj utrci, ali onoj svima nama najdražoj, na Sljemenu i to 201. godine.

Svoju oproštajnu utrku odskijala je u američkom Aspenu, a prva skijašica koja joj je zaželjela sreću u nastavku života bila je Andrea Komšić, odmah po završetku utrke. Na društvenim mrežama sreću joj je poželio i Natko Zrnčić-Dim.

“Ne mogu vjerovati da je ovo 20-godišnje putovanje došlo kraju! Imala sam privilegiju provoditi dane igrajući se s najnevjerojatnijim ljudima koje možete zamisliti i to je jedan od najvećih darova koje mi je dao sport. Hvala svima koji su mi pružili priliku i nosili se sa mnom, uistinu nam najsretnija osoba na svijetu“, napisala je Sofija na svom Instagram profilu.

Novoselić je nastupala na čak pet Svjetskih prvenstava, a najbolji rezultat joj je 27. mjesto iz švedskog Area još iz 2007. godine. Nastupala je i na Olimpijskim igrama u Vancouveru i Sočiju, a u FIS natjecanjima ukupno je nastupila 556 puta, od čega je 23 puta pobjeđivala, u mlađim kategorijama. Najveći uspjeh iz mladih dana zasigurno joj je pobjeda u ekipnom eventu protiv velike Michelle Gisin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.