O.I. Rio 2016: Sesvetski ‘div’ jedva čeka ući u ring

O.I. Rio 2016: Sesvetski ‘div’ jedva čeka ući u ring

Velika hrvatska boksačka nada Filip Hrgović nestrpljiv je da konačno uđe u olimpijski ring u dvorani Riocentro. Hrgović je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) bio slobodan, a u drugom kolu ga očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen koji je također slobodan u prvom kolu.

“Jedva čekam ući u ring, ovo čekanje stvarno predugo traje, više bih volio da sam nastupio prvih dana. Maksimalno sam koncentriran samo na boks, sve sam podredio tome, pa tako nisam išao po ostalim borilištima, makar bi rado bodrio naše sportaše”, kazao je Hrgović, koji respektira svog prvog protivnika.

“Turčin Demirezen je dobar i srčan borac, dobio sam ga ove godine na turniru u Debrecenu, ali me namučio, čak je dobio treću rundu. Nikako nije za podcjenjivanje i morat ću odmah napasti. Ostale boksače i ždrijeb nisam ni proučavao jer sam, ponavljam, isključivo koncentriran na sebe i prvog protivnika. Moj cilj je medalja”.

Naš hrvatski olimpijac prozvan “Sesvetski div” sanja zlato i ka tom cilju ide. ‘Ovakvog borca dugo nismo imali’, tvrdnje su mnogih boksačkih stručnjaka u Lijepoj našoj. Prošle je godine osvajanjem naslova prvaka Europe u superteškoj kategoriji i izborio nastup u Riju. Ovaj Sesvečanin vrlo dobre pokretljivosti i razornog udarca nastupit će u drugom kolu protiv  spomenutog turskog boksača, a njihova borba je na rasporedu  13. kolovoza i kao što je najavio: “Jedva čekam ući u ring!”

Zanimljivo je spomenuti i kako je Hrgović  iz zagrebačkog kvarta Dubrava, odakle je zlatni trapaš Josip Glasnović i Sandra Perković: “Očito ima nešto u toj Dubravi. Daj Bože da svih nas pet iz Dubrave, kako je Sandra rekla, osvojimo medalje.”

Sretno vam na putu do osvajanja- samo mirno i staloženo!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.