O.I. Rio 2016: U teškim kvalifikacijama Perković izborila finale

O.I. Rio 2016: U teškim kvalifikacijama Perković izborila finale

Najbolja svjetska diskašica i aktualna olimpijska pobjednica Sandra Perković plasirala se u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon dramatičnih kvalifikacija bacivši disk 64.81 metara.

Vremenski uvjeti onemogućili su normalan tijek natjecanja što je utjecalo na sve bacačice pa tako i na našu Sandru Perković. Vremenske prilike pridonijele su velikom broju neispravnih hitaca što se odrazilo i na Sandrin nastup. Tek je u trećem pokušaju imala ispravan hitac od 64,81 m kojim je prebacila kvalifikacijsku normu, a koja je iznosila 62,00 m.  Time se plasirala u današnje finale koje je na programu od 16 sati i 20 minuta po hrvatskom vremenu.

Njezin prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, a drugi izvan segmenta. To je Sandri donijelo ukupno treće mjesto u kvalifikacijama jer su u drugoj skupini bolje od nje bacile Kubanka Yaime Perez (65,38 m) i Kineskinja Xinyue Li (65,14 m).

Sandra u Rio de Janeiru brani zlato iz Londona, a do sada je samo jedna žena u povijesti uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine poslije u Moskvi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.