Veznjak Milan Badelj najavio je okršaj Vatrenih s Portugalom u osmini finala Europskog prvenstva.

O Ronaldu je nepotrebno trošiti riječi, Portugal nije samo on

O Ronaldu je nepotrebno trošiti riječi, Portugal nije samo on

"Ne bih se zamarao usporedbama s generacijom iz '98, ali pokušat ćemo sve ne bismo li im se što više približili".

Kao pobjednik Skupine D, hrvatska nogometna reprezentacija će danas pokušati izboriti četvrtfinale europske smotre.  U tri dosadašnja ogleda s Portugalcima Hrvatska nije postigla pogodak, ali ova Hrvatska ima snagu najavljuje Badelj:

“Dobro se sjećam tih utakmica i nogomet je takav, ali ova Hrvatska ima snagu postići pogodak Portugalu i pobijediti. Smatram da smo napravili sjajan posao u skupini, no želimo li napraviti velike stvari, ovo je novi početak Europskog prvenstva. Vjerujem da će se nas mnogo pitati na terenu. Ponosni smo što smo među 16 najboljih momčadi Europe, ali ne želimo stati na tome.”

Vođa portugalske momčadi, Cristiano Ronaldo, izaziva ponajviše medijske pažnje, a Badelj je tu konstataciju prokomentirao rekavši: “Portugal nije samo Ronaldo, oni su izvrsni pojedinci koji mogu u bilo kojem trenutku riješiti utakmicu, a o Ronaldu je nepotrebno trošiti riječi. Ne budemo li na najvišoj razini, imat ćemo problema. Izuzetno poštujemo protivnika i samo smo njemu posvećeni. Ostale reprezentacije iz našeg dijela ždrijeba, poput Belgije, Poljske ili Švicarske potvrda su da je ovo EP snažno i ravnopravno, nisu oni slučajno ovdje, bez obzira što su reprezentacije s velikom tradicijom u drugom dijelu ždrijeba”, istaknuo je Badelj.

Među prve zvijezde Vatrenih mediji svrstavaju Modrića, Rakitića i Perišića, a Badelj poručuje:

“Modrić, Rakitić i Perišić žive za to da ova generacija napravi iskorak na reprezentativnoj sceni. Svi oni žive za ovu Hrvatsku i to se vidi na terenu, a nama ostalima pomažu da budemo još bolji. Ne bih se zamarao usporedbama s generacijom iz ’98, ali pokušat ćemo sve ne bismo li im se što više približili.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.