Čačić objavio popis za Meksiko: Čop najiskusniji s devet nastupa!

Čačić objavio popis za Meksiko: Čop najiskusniji s devet nastupa!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić konačno je objavio popis igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Meksika koja je na rasporedu za šest dana, odnosno 28. svibnja u Los Angelesu.

Sasvim je izvjesno kako se Hrvatska u ovakvom sastavu više neće nikada skupiti, a većinu s Čačićevog popisa čine igrači iz HNL-a i to po tri igrača iz Hajduka i Lokomotive, dva iz Slaven Belupa i Osijeka, te jedan iz Istre i zaprešićkog Intera. Na popisu nema igrača iz Rijeke i Dinama budući da se u to vrijeme odigrava finale hrvatskog Kupa između navedenih klubova. Također na popisu nema niti standardnih reprezentativaca i najvećih zvijezda reprezentacije, dok se jedino Lovre Kalinić, Duje Čop i Tin Jedvaj mogu klasificirati kao igrači koji su redovni članovi reprezentacije (Čop s 9 nastupa predvodi najiskusnije pojedince ekipe). Njima možemo pridodati Ivana Santinija, kao jedinog igrača koji igra u inozemstvu uz navedenu trojku, a napadač francuskog Caena će imati reprezentativni debi.

No, Santini neće biti jedini debitant, budući da će protiv Meksika debi tražiti čak 10 igrača. S punim pravom se postavlja pitanje značaja utakmice u Los Angelesu budući da će Hrvatska istrčati u sastavu koji sigurno nije niti prvi niti drugi odabir u normalnim okolnostima, te samim time Ante Čačić neće dobiti apsolutno nikakve benefite od odigravanja ovakve utakmice. S druge strane, Meksiko će Hrvatskoj sučeliti najjaču moguću ekipu i s pravom se treba pribojavati rezultatskog debakla.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.