Objavljeni sastavi Dinama i Rijeke: Kek iznenadio na obrambenoj poziciji

Objavljeni sastavi Dinama i Rijeke: Kek iznenadio na obrambenoj poziciji

Rijeka večeras od 20:15 ima priliku uzeti dvostruku krunu, a na putu prema osvajanju Kupa će im stajati Dinamo. Ovo će biti treći susret ova dva protivnika u finalima Kupa, a 1994. godine je slavio Dinamo (tadašnja Croatija), dok je Rijeka modrima uzvratila 2014. godine.

Neposredno pred utakmicu finala Kupa u Varaždinu, objavljeni su sastavi ekipa Dinama i Rijeke.

Rijeka: Prskalo – Ristovski, Elez, Župarić, Vešović – Bradarić, Mišić – Gorgon, Andrijašević, Bezjak – Gavranović

Dinamo: Zagorac – Matel, Lešković, Schildenfeld, Pivarić – Pavičić, Machado, Gojak – Soudani, Olmo, Hodžić

Iznenađenje je priredio Kek, koji je odlučio ostaviti na klupi makedonskog reprezentativca Leonarda Zutu. Naime, Kek je logično detektirao da najveća opasnost dolazi na desnoj strani Dinamovog napada preko Soudanija, te je Alžircu odlučio suprostaviti agresivnog Vešovića. Njegovo mjesto prema naprijed će zauzeti Gorgon, a budući da je i Bezjak u početnih jedanaest Rijeka će izgledati prilično ofenzivno.

S druge strane, bugarski stručnjak na klupi Dinama u finalnu utakmicu ulazi s nekoliko rekovalescenata. Prvenstveno se to odnosi na Leškovića i nedavno oporavljenog Schildenfelda. Machado je očekivano u prvoj postavi, a Sammir je ipak ostao na klupi. Nema nezaliječenog kapetana Antolića, kao niti Sigalija, no dojam je kako i Dinamo i Rijeka ulaze u finale Kupa s najjačim mogućim postavama.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.