Od Svjetskog prvenstva u Rusiji iz HNL-a samo će Dinamo profitirati?

Od Svjetskog prvenstva u Rusiji iz HNL-a samo će Dinamo profitirati?

FIFA pripremila čak 200 milijuna eura za klubove, što je triput više u odnosu na prošlo SP u Brazilu 2014. godine.

Svjetska nogometna federacija FIFA povećala je nagrade za sudionike Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, ali i nagrade za klubove iz čijih redova će igrači nastupati.

Tako je FIFA pripremila čak 200 milijuna eura za klubove, što je triput više u odnosu na prošlo SP u Brazilu 2014. godine. Klubovi bi trebali dobiti otprilike 7.000 eura po igraču za svaki dan Mundijala koje počinje 1. lipnja pa sve do trenutka dok ne ispadne igračeva reprezentacija s natjecanja. Prvenstvo završava 15. srpnja.

Kad su u pitanju hrvatski prvoligaši, vjerojatno je da će samo Dinamo imati financijske koristi. Naime, Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, vjerojatno će u Rusiju voditi Dominika Livakovića, Dinamovog prvog vratara, kao trećeg vratara.

Dalić je za dvije utakmice dodatnih kvalifikacija s Grcima zvao još dvojicu igrača iz HT Prve lige. Riječ je o Filipu Bradariću, veznjaku prvaka Rijeke, i o Zoranu Nižiću, braniču Hajduka. Međutim, teško je za očekivati da će isti biti na popisu za SP u Rusiju, poglavito iz razloga što svaka reprezentacija smije voditi 23 igrača.

Ako se zaista dogodi da će jedino Livaković biti na popisu, to će biti po prvi put u povijesti da Hrvatska vodi samo jednog igrača iz domaće lige.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.