Odabrani najbolji atletičari svijeta u 2015. godini

Odabrani najbolji atletičari svijeta u 2015. godini

Međunarodna atletska organizacija dodijelila je tradicionalna godišnja priznanja...

Podijeljene su nagrade najboljim atletičarima i atletičarkama svijeta u izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF), premda su nominacije, kao i samu dodjelu, pomalo zasjenili doping skandali u koje su involvirani najviši IAAF-ovi dužnosnici, članovi Ruske atletske federacije, sportaši i sportašice, ali i tamošnja antidopinška agencija.

Titulu najbolje tako je u ženskoj konkurenciji osvojila Etiopljanka Genzebe Dibaba, mlađa sestra trostruke zlatne olimpijke Tirunesh, koja je ove godine potpuno neočekivano istrčala najbolji rezultat svih vremena na 1500 metara (rekord star 22 godine) te osvojila zlato na svjetskoj smotri i zadržala čak tri najbolja rezultata svih vremena u dvoranskim ispitima.

Pridružio joj se i 27-godišnjak Ashton Eaton, koji je ujedno postao i prvi desetobojac koji je proglašen najboljim atletičarem svijeta, a nagradu je zaslužio oborivši svjetski rekord na prvenstvu svijeta u Pekingu (9045 bodova). Najvećim svjetskim nadama proglašeni su pak 16-godišnji japanski sprinter Abdul Hakim Sani Brown te američka  sprinterica Candance Hill.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.