Odbojkaši započeli s pripremama

Odbojkaši započeli s pripremama

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija krenula s priprema

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija danas je otputovala u Maribor, gdje će odmah i započeti s pripremama za kvalifikacije, za Svjetsko prvenstvo, koje će se iduće godine igrati u Bugarskoj i Italiji.

Kvalifikacijski turnir odbojkaši će igrati od 24. svibnja- 28.svibnja u Zagrebu. Osim Hrvatske na njemu će igrati Bjelorusija, Danska, Norveška, Srbija i Švicarska, prvoplasirani na turniru izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo, a drugoplasirani će imati još jednu priliku izboriti nastup na svjetskoj smotri, na turniru u srpnju ove godine.

Na pripremama će biti 16 igrača, a njih 15 od danas će u Mariboru trenirati pod vodstvom izbornika Ivana Rančića. Redom su to kao tehničari Mario Močić i Petar Višić, libera Sven Šarčević i Hrvoje Pervan, korektori Ivan Raič i Leo Andrić. Srednji blokeri bit će Ivan Mihalj, Petar Đirlić, Sandro Dukić, i Kristijan Šučur, a primači pucači Danijel Galić, Filip Šestan, Marko Sedlaček, Fran Peterlin i Ante Giljanović. Kasnije će se priključiti Timofej Žukovski, koji će vjerojatno biti i kapetan. Njemu sezona još traje, jer njegov Berlin sezonu završava 7. svibnja trećom odlučujućom finalnom utakmicom prvenstva Njemačke protiv Friedrieschafena.

U sklopu priprema naši će odbojkaši u Mariboru odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica. Prvi protivnici bit će reprezentacije Katara i Azerbejdžana, ozbiljniji testovi dolaze kasnije. Dogovorene su dvije utakmice protiv Slovačke, koja nas je dva puta pobijedila prošle godine u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.Igrat će se sa Slovacima 15. i 16. svibnja u Mariboru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.