Odbojkašice započinju pripreme za Europsko prvenstvo

Odbojkašice započinju pripreme za Europsko prvenstvo

Foto: Hrvatski odbojkaški savez

Izbornik Miroslav Aksentijević objavio je popis 18 igračica na koje računa za pripreme za Europsko prvenstvo 2017. godine. Pripreme će započeti u ponedjeljak 14. kolovoza u Mariboru. Domaćini Europskog prvenstva koje se igra od 22. rujna do 01. listopada bit će Azerbajdžan i Gruzija.

Hrvatska ženska seniorska  reprezentacija igrat će u skupini B u Gruziji protiv reprezentacije Bjelorusije, Italije i domaćina Gruzije, dok će se ostale tri skupine igrati u Azerbajdžanu.

U sklopu priprema Hrvatska reprezentacija odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica. Prvu utakmicu igrat će protiv reprezentacije Mađarske u Mađarskoj, dok će ostale utakmice igrati u sklopu turnira u Mariboru protiv reprezentacije Češke i Azerbajdžana, a najavljen je dolazak reprezentacije Italije i Poljske.

Izbornik Aksentijević na pripreme u Mariboru pozvao je sljedeće igračice:

Ana Grbac, Marcella Šaini, Matea Ćurak, Rene Sain, Nikolina Božičević, Ivana Miloš Prokopić, Ema Strunjak, Beta Dumančić, Bernarda Ćutuk, Božana Butigan, Samanta Fabris, Katarina Luketić, Katarina Barun Šušnjar, Matea Ikić, Lucija Mlinar, Nika Stanović, Lea Cvetnić i Katarina Pavičić.

Stručni stožer uz izbornika Aksentijevića čine:

Sportski direktor Dejan Laninović, kondicijski trener Emil Baltić, koordinator ženskih reprezentacija Mladen Pleše, fizioterapeuti Toni Licardo i Francesco D’Altri, doktor Ivan Fattorini i statističar Tomo Dukarić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.