Odličan nastup mladih reprezentativki u Rumunjskoj

Odličan nastup mladih reprezentativki u Rumunjskoj

Najmlađe sudionice Europskog prvenstva ostvarile sjajna postignuća.

U glavnom gradu Rumunjske, Bukureštu od 26.ožujka do 1.travnja održano je ovogodišnje Europsko prvenstvo u dizanju utega za seniore. Nastupalo je 209 natjecatelja iz 29 zemalja, a među njima i 12 natjecatelja iz Hrvatske.
Boje Republike Hrvatske, branile su dvije mlade Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac. U potpunosti su opravdale poziv izbornika i svojim nastupom dokazale da im je mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji. Hermana se natjecala u kategoriji do 75 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. Osvojila je tri puta sedmo mjesto. Želimo istaknuti da je sa svojih nepunih 16 godina, ostvarila najbolji plasman u povijesti hrvatskog dizanja utega u ženskoj konkurenciji od osamostaljenja Hrvatske. Izvrsnim nastupom u Bukureštu, Hermana je postavila osam novih državnih rekorda i to s 59 i 60 kg u trzaju, 71 kg u izbačaju i 131 kg u biatlonu. Novi su to državni rekordi za uzraste U17 i U20.

Foto : Facebook
Klub dizača utega ”Vukovar”

Ana Crnjac nastupila je u kategoriji +90 kg i sa 60 kg u trzaju, 70 kg. u izbačaju i 130 kg u biatlonu. Ostvarila je tri deveta mjesta. Od nje je očekivan nešto veći rezultat,no viroza koju je imala neposredno pred odlazak na EP, učinila je svoje te Ana ovaj put nije postavila niti jedan državni rekord.

“Čestitam našim curama na uspješnom nastupu i ponašanju na i izvan sportskog borilišta i što su na Prvenstvu Europe u Rumunjskoj, dostojno predstavili svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku a svojim nastupom su dokazali da ih je Izbornik Boško Čavka s pravom pozvao u reprezentaciju. Nitko sretniji od mene, njihovog trenera, njihovi rezultati su satisfakcija za sav uložen trud za moj petogodišnji volonterski rad u klubu i nikakvi honorari nisu bitni i važniji od saznanja da mi djeca uspješno nastupaju u dresu s državnim grbom. “ – rekao je trener mladih reprezentativki Milan Kordić.

Također je njihovim nastupom zadovoljan i izbornik Čavka koji im je poručio da su osigurale nastup na Kadetskom Prvenstvu Europe, koje će se krajem srpnja održati u Italiji.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.