Odlični uspjesi hrvatskih paraolimpijaca na IWAS Svjetskom kupu

Odlični uspjesi hrvatskih paraolimpijaca na IWAS Svjetskom kupu

Na Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom Hrvatska je dosad osvojila jedno srebro te dva brončana odličja.

Prvog dana natjecanja na IWAS Svjetskim igrama za sportaše s invaliditetom u ruskom Sočiju, Hrvatska je postigla tri velika uspjeha u plivanju i atletici. Na svjetskim igrama se natječe više od 600 sportaša iz 35 zemalja u šest sportova.

To su redom plivanje, stolni tenis, taekwondo, atletika, streličarstvo i obaranje ruku, a hrvatski sport s invaliditetom ima predstavnike u plivanju, atletici i taekwondou. Natječu se sportaši s amputacijama, u kolicima i oni niskog rasta, a Hrvatsku predstavlja 12 sportaša.

U plivanju su tu Kristijan Vincetić, Ante Rađa i Dino Sinovčić, u atletici koja je najbrojnija Hrvatima nastupaju Marijan Presečan, Matija Sloup, Ivan Balog, Miroslav Petković, Josip Slivar, Albin Vidović, Miroslav Matić i Velimir Šandor te Ivan Mikulić u taekwondou.

Već prvog dana natjecanja je Marijan Presečan u bacanju kugle hitcem od 6,64 metara osvojio srebrno odličje, dok je na 100 metara u disciplini s natkoljeničnim amputacijama Ivan Balog osvojio broncu s vremenom od 14.73 sekundi.

U plivačkom dijelu natjecanja je kolekciju medalja prvoga dana upotpunio Kristijan Vincetić koji je na 200 metara mješovito otplivao 2:34:41 što mu je bilo dovoljno za sjajno brončano odličje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.