Odlučen igrač koji će kao kapetan Hrvatsku predvoditi protiv Meksika

Odlučen igrač koji će kao kapetan Hrvatsku predvoditi protiv Meksika

Hrvatsku će u Los Angelesu u prijateljskoj utakmici protiv Meksika predvoditi Duje Čop, koji je dobio kapetansku vrpcu kao igrač s najviše nastupa u aktualnom kadru reprezentacije. Naime, igrač Cagliarija koji je na posudbi sa Sporting Gijonom ove sezone ispao iz španjolske lige će u desetom nastupu za Vatrene ostvariti ono što nije uspjelo brojnim velikim hrvatskim igračima.

Utakmicom protiv Meksika Čop će postati 31. kapetan u povijesti reprezentacije, te će se po broju nastupa s kapetanskom trakom oko ruke izjednačiti s igračima kao što su Robert Prosinečki, Stipe Pletikosa, Goran Vlaović, Ivan Perišić i Ivan Rakitić. Nadalje od aktivnih igrača u reprezentaciji Čop će biti tek osmi igrač koji će nositi kapetansku traku. Navedeno je prije pošlo za rukom Vedranu Ćorluci (5), Luki Modriću (4), Mariju Mandžukiću (3), Josipu Pivariću (2), te po jednom Ivanu Rakitiću, Ivanu Perišiću i  Šimi Vrsaljku.

Dodajmo još kako najviše nastupa za reprezentaciju kao kapetani imaju Darijo Srna (68), Zvonimir Boban (48) i Niko Kovač (43).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.