Održan drugi dio tečaja za trenere i sportske asistente u sklopu projekta In-dive

Održan drugi dio tečaja za trenere i sportske asistente u sklopu projekta In-dive

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke održao je drugi dio tečaja za trenere i sportske asistente u sklopu projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive.

Predavanju koje je održala Jasna Lulić-Drenjak,prof. Nazočili su kineziolozi, profesori, sportaši s invaliditetom te njihovi roditelji i asistenti, predstavnici udruga te zaposlenici Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke koji će na edukaciji u trajanju od četrdeset sati steći znanja i vještine o vodenim sportovima za osobe s invalliditetom, posebice o plivanju za osobe s invaliditetom.

Nakon predavanja, toga su se dana polaznici tečaja okušali u aktivnostima u vodi, sudjelujući prije svega u empatijskim vježbama.

Cilj projekta In-dive je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu, s posebnim naglaskom na osobe s mentalnim i fizičkim invaliditetom. Projekt se posebno usredotočuje na vodu i tjelesne aktivnosti koje se odvijaju u vodi, kao što su: plivanje, ronjenje, sinkronizirano plivanje, jedrenje i dr.

Partneri Projekta In-Dive su organizacije iz triju zemalja: Italije, Portugala i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je MR sport dei fratelli Marconi asd iz Italije, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.