Održana redovita sjednica HKS-a

Održana redovita sjednica HKS-a

Dobru poslovnu godinu prezentirao je predsjednik saveza

Jučer u zagrebačkom muzeju Mimara održana je 7. redovita sjednica sabora HKS-a. Od posljednje je sjednice prošlo nešto malo manje od godinu dana te se povodom iznošenja i usvajanja godišnjih izvješća ponovno zajedno našlo 57 od ukupno 77 predstavnika svih županijskih košarkaških saveza te Udruge hrvatskih košarkaških trenera, Hrvatske udruge zdravstvenih djelatnika u košarci i Udruge hrvatskih košarkaških sudaca.

Predsjednik Stojko Vranković izložio je i prezentirao izvješće o radu saveza, gdje treba istaknuti izvješće o aktivnosti i financijama, izvješće o reviziji, plan rada i godišnjeg financijskog izvješća, izmjene i dopune statuta (pročišćeni tekst Statuta će uskoro biti dostupan na mrežnoj stranici HKS-a), usvojeno izvješće Nadzornog odbora, Usvojeno izvješće predsjednika HKS-a.

U nastavku, dotaknuo se svih sfera i posebno naglasio dobre rezultate prve lige, gdje je za primjer dao brojku od 70 utakmica koje su se mogle pratiti na  televizijskom prijenosu.

Vezano uz razvoj mladih košarkaša, iznio je i važan podatak da je u ovoj sezoni u sastavima klubova HT Premijer lige i Prve lige licencirano preko 160 igrača ispod 21 godine od čega ih je 60-tak u aktivnoj minutaži s po 12 ili više minuta po utakmici što predstavlja veliki napredak i zalog za budućnost.

„Jedinstvena kadetska liga također pokrenuta od sezone 17/18, projekt je  koji je na svaki mogući način opravdao svoje postojanje jer je zasigurno pridonijela uspjehu kadetske reprezentacije“ te zaključio: „Savez je uspostavio piramidalni sustav natjecanja od Mini lige U9 i U11 preko U12, U13, U15, U17 i U19 pa do seniorskih natjecanja, a na svima nama je da kroz ovako ustrojen sustav osiguramo uvjete i pronađemo najbolji put za razvoj igrača i protočnost od najmlađih kategorija do seniorskog statusa.“ , osvrnuo se i na žensku košarkašku reprezentaciju u koju savez planira još dodatno uložiti da bi se podigla razina više u odnosu do sada.

Predsjednik HKS-a je potom prošao kroz rad svih reprezentacija Hrvatske, podsjetio na regionalna okupljanja perspektivnih igrača tijekom cijele godine i na uspješan košarkaški kamp, kao i nastavak i intenziviranje popularizacije 3×3 košarke.

Predstavljeni su i novi projekti: individualni program rada s mladim reprezentativnim kandidatima diljem zemlje te Junior NBA, natjecanje u kojem će sudjelovati 30 osnovnih škola. Prenosi HKS.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.