Održano šesto državno prvenstvo u kendu

Održano šesto državno prvenstvo u kendu

Kako smo i bili najavili vikend iza nas obilježilo je šesto izdanje državnog kendo prvenstva , koje se održalo u Puli, a za organizaciju su se pobrinuli Hrvatski kendo savez u suradnji s kendo klubovima Rijeka i  Yuuki iz Pule.

Održana  su natjecanja u individualnim kategorijama juniora, žena, kyu-a (učenička zvanja) i dan-ova (majstorska zvanja) te timski dio natjecanja.

U konkurenciji juniora, Nikola Marinčić (KK Sisak) je osvojio prvo mjesto, Dario Cvitko (KK Samobor) je osvojio drugo mjesto, a treće mjesto je  podijeljeno između dva reprezentativca  Aleca Todorović Bilića (KK Rijeka) i Leonarda Eida (KK Sisak).

U ženskoj konkurenciji Ana Gržan (KK Ouka, Zadar) je osvojila prvo mjesto, Jelena Šimunić (KK Ouka Zadar) bila je druga dok su Petra Zegnal (KK Agatsu, Zagreb) i Daniela Jakšić Despot (KK Zagreb) podijelile treće mjesto.

U kategoriji kyu (učenička zvanja)  Petar Ursić Glavanović (KK Marjan, Split) osvojio je prvo mjesto, Ivan Rendulić (KK Agatsu, Zagreb) bio je drugi dok su  Ivan Margetić (KK Agatsu, Zagreb) i Nikola Marinčić (KK Sisak) podijelili treće mjesto.

U kategoriji dan (majstorska zvanja) Toni Tadić (KK Ouka, Zadar) bio je prvi, Tomislav Pandurić (KK Agatsu, Zagreb) drugi, a Marko Lukić (KK Ouka, Zadar) i Marko Vejvoda (KK Rijeka) podijelili su treće mjesto.

U ekipnom dijelu natjecanja prvo mjesto je osvojio Kendo klub Ouka iz Zadra, drugo mjesto je pripalo Kendo klub Agatsu iz Zagreba, a treće mjesto su podijelili Kendo klub Sisak i Kendo klub Ouka.

Posebnost kod kendo natjecanja je ta što  osim 1., 2. i 3. mjesta suci određuju i nagradu za ‘fighting spirit’ te su one  na ovom državnom prvenstvu dodijeljene kako slijedi:
Ženska Kategorija – Sandra Margan (KK Rijeka)
Kyu Kategorija – Roberta Ogrizović (KK Rijeka)
Dan kategorija – Boris Torkonjak (KK Ouka, Zadar)
Ekipna kategorija – Slavko Rast (KK Zagreb)

 VI. državno prvenstvo u kendu foto: Kendo klub Rijeka

VI. državno prvenstvo u kendu foto: Kendo klub Rijeka

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.