ODRŽANO ZADNJE KOLO REKREATIVNE MTB ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA

ODRŽANO ZADNJE KOLO REKREATIVNE MTB ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA

Proljetni dan bio je kao naručen za održavanje zadnjeg kola 9. sezone MTB Zimske lige Istre i Kvarnera na području bivše vojarne u Vallelungi nadomak Pule koja je vraćena u život sa dinamičnom, teškom, ali i jako zabavnom stazom koju su iz ničega osmislili članovi udruge Bike Spirita. Samo ozračje na stazi i uz stazu bili je pravo finalno, mnoštvo gledatelja i broj od preko 150 vozača u dvije utrke bio je idilični kraj jedne lijepe sezone.

Na startu se tako u kategorijama U7, U9 i U11 našlo dvadesetak `zimskih medvjedića´ koji su zagrijali publiku i druge natjecatelje njihovom vožnjom na zabavnoj stazi. Ideja je lige da se i najmlađima pruži mogućnost vožnje utrke  kroz zimu kao i njihovim većim uzorima, a oni u tome uživaju što je najvažniji dio. U kategoriji U11 tako je najbrži bio Vid Žufić ispred Antolović Noe i Privrat Leona, a Lipovac Amelie najbrža u istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji, dok je kod U9 Zupanič Jurij bio brži od Privrat Luke i Marka Tončića.U kategoriji U9 curica Tancik Meta, Lena Nadu i Križan Mia je bio redoslijed ulaska u cilj. Dejak Lenart u kategoriji U7 bio je brži od Hajnc Sebastijana i Curić Renea, a kod curica je Šoštarko Ajda bila brža od Križan Ele. Svi ovi `medvjedići´ su pružili publici pogled na žustru borbu na mini stazi te tako na kraju zaslužili srdačan pljesak i ovacije publike koje se priliče velikim vozačima. Letećim startom krenuli uz budno oko pratitelja ostalih stotinjak natjecatelja na borbu za bolju poziciju nakon uspona i ulaska u uske šumske šikane.

Kod početnika U13 najbrži je bio Ivan Peruško (BK AXA), a  kod curica Losinskiy Nikita (BK MTB Istra Pazin). U kategoriji U15 curica pobjedu je odnijela Anja Nadu (Vergo Bike Akademija).

Bilić Anthony (KBBXS Adrenalina) je bio najbrži kadet na stazi,  Lovrović Dorian (BBK Kvarner) najbrži junior Ania Žufić (KBBXS Adrenalina) najbrža juniorka i naposljetku Đani Šimčić (KBBXS Adrenalina) najbrži senior na stazi. Na najviše postolje u Master A kategoriji stao je Janez Dejak (Energija Team), Kliba Valter (KBBXS Adrenalina) pobjednik je u Master B, Mauro Hek (MTB Istra Pazin) u Master C, a njegov klupski kolega Ćiro Gomojić u Master D.

Pošto je Vallelunga bila finalna utrka sezone zimske lige i provjera kondicije uzimajući u obzir skori početak natjecateljske sezone možemo reći da ćemo prisustvovati zanimljivim duelima tijekom nadolazećih utrka.

Kod najmlađih kategorija U7 Dejak Lenart bio je ukupni pobjednik,  dok je kod curica to bila Križan Ela. U U9 kategoriji kod dečkiju pobjedu je odnio Marko Turčić. Kod malo većih u kategoriji U11 Vid Žufić je bio brži od Leona Privrata i Antolović NoePeruško Ivan je ukupni pobjednik kategorije U13 . Noel Pilat je na kraju izvukao pobjedu nakon 8. kola. Kod U15 curica ukupna pobjeda odlazi u Italiju kod Mastrangelo Alessie.

U kadetskoj konkurencije pobjednik je bio Anthony Bilić dok je u juniorskoj konkurenciji to mjesto zauzeo Loris Grbić. Kod Juniorki Ania Žufić je pobjednica.

Sandi Bažon, Vodopivec Luka i Marinčić Anže je ukupni poredak u najjačoj seniorskoj konkurenciji dok kod Seniorki poredak je spoj država iz kojih su nam dolazili vozači tijekom cijele lige i to Donatella Cosliani (ITA), Masterl Mojca Štefanić (SLO) te Žufić Danijela (CRO).

Master A je već neko vrijeme najborbenija kategorija na svim utrkama liga, ali i službenih kup utrka pa nije moglo ni ove sezone biti drugačije. Lanjski ukupni pobjednik lige Janez Dejak bio je `vladar´ u ovoj kategoriji. Ništa manje borbenija Master B kategorija okrunila je Klibu Valtera kao najbržeg. Pazinski `iskusni lisac´ Mauro Hek pobjednik je Master C kategorije ispred, dok je najiskusnijem u Master D kategoriji pobjeda otišla u ruke Ćira Gomojića.

Nakon osam kola u Istri, Primorsko-Goranskoj županiji i Sloveniji sa više od 300 sudionika u raznim kategorijama i više od sto mladih koji su proveli jednu aktivnu zimu na lijepom ili manje lijepom ovim putem ih se poziva  na sljedeće jubilarno 10. izdanje sljedeće godine. Posebna pohvala ide  domaćinima BK Campetto, BBK Grožnjan, BK Novigrad, BK Žminj, BK Poreč, BK AXA, BK Grobnik, KD Melamin i SRU Bike Spirit na gostoprimstvu i trudu oko pripreme staza i organizaciju. Velike pohvale idu i klubovima koji rade sa mlađim kategorijama i stvaraju masu dobrih budućih vozača za biciklistički sport. Rad i trud koji ulažu je ogroman, a najveća nagrada svima je osmijeh i sreća svih stotinjak mladih koji su prošli kroz ligu ove zime i za koje se nadamo da ćemo gledati i ubuduće na biciklističkim stazama kao i diljem svijeta.

Foto: Branko Petrović/ Rekreativna MTB Zimska liga

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.