Olić: “Gladan sam pobjeda i pogodaka, a s HSV-om želim mirnu sezonu”

Olić: “Gladan sam pobjeda i pogodaka, a s HSV-om želim mirnu sezonu”

Ivica Olić kao zapeta puška čeka start nove prvenstvene sezone...

Neuništivi hrvatski nogometni veteran Ivica Olić spreman je za novu prvenstvenu sezonu, svoju osamnaestu u profesionalnoj karijeri. Napadač iz Davora protekle je godine bio jedan od krucijalnih spasitelja HSV-ova ostanka u prvoligaškoj karavani, a ni ovoga puta ne namjerava tek tako prepustiti mjesto mlađima.

“Ponekad treba više trčati, a ponekad više raditi s loptom. Sad smo dugo na terenu, osjećamo noge, dok je trenerima danas kao na Playstationu, s obzirom na to kakvom tehnologijom raspolažu. Pod Van Gaalom smo imali GPS na leđima i kameru za svaku sitnicu, primjerice. Za trenere je to dobro, za igrače malo manje jer se nitko ne može ni malo sakriti”, prokomentirao je različitosti stratega za njemački Bild.

Olić se, unatoč kojoj godini na plećima, i mnoštvu odigranih utakmica, još uvijek nije ni zasitio ni umorio. “Bundesliga je trkački najzahtjevnija i samo najspremniji mogu igrati, a upravo to čini razliku. Uvijek sam pazio na svoje tijelo i zbog toga imam manje problema od drugih. Ne želim si postavljati cilj do kada ću aktivno igrati – idem godinu po godinu, a ovu sezonu zasigurno mogu odraditi na vrhunskoj razini”, dodao je.

Hrvatski je reprezentativac uvjeren i kako ima sigurno mjesto u svlačionici Hamburgera. “Još sam gladan, želim pobjeđivati i zabijati, biti još bolji s 35 godina. Pokazat ću da one nisu nikakva prepreka; budem li se dobro osjećao, mogu zamisliti produženje ugovora, ali najprije želim mirnu godinu s HSV-om. Sve iznad desetog mjesta jest – mirno”, zaključio je Ola.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.