Omiljeni Hrvat poručio: “Ambicija je ta koja me tjera dalje”

Omiljeni Hrvat poručio: “Ambicija je ta koja me tjera dalje”

Robert Prosineči u Bakuu je na pregovorima s Azerbajdžanskim nogometnim savezom oko novog ugovora.

Robert Prosinečki otputovao je u Baku gdje ga čekaju pregovori s Azerbajdžanskim nogometnim savezom oko potpisivanja novog ugovora s tamošnjom reprezentacijom.

Popularni Žuti u Bakuu je proveo posljednje dvije godine u kojima je s Azerbajdžanom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u jakoj skupini s Njemačkom, Sj. Irskom, Norveškom i Češkom uspio skupiti deset bodova. Ipak, Prosinečki još uvijek ne zna hoće li potpisati novi ugovor.

“Znam da me čekaju u Azerbajdžanu, a hoće li me dočekati i novi ugovor, to još uvijek nisam siguran. Premda postoje čvrste indicije da bi trebalo biti tako. U svakom slučaju, to bih ubrzo trebao saznati”, kazao je hrvatski trener prije puta u Baku otkrivši kako mu Azerbajdžan više nije prva opcija.

“Azerbajdžan ima svoju vrijednost i mjesto u nogometnom svijetu, mislim da ih nitko više nema pravo podcjenjivati i ponosan sam na ono što smo napravili. Međutim, nisam siguran da mogu s tim igračima napraviti još veće rezultate, a nikada nisam bio tip koji bi se zadovoljio s onim što ima. Ajmo reći da je ambicija ta koja me tjera dalje”, nastavio je popularni Žuti koji je na stolu imao i ponudu Slovenije.

“Razgovarali smo, iznijeli su mi neke svoje ideje koje su bile skroz u redu. Oni bi htjeli i drugi krug razgovora, zasigurno s nekim konkretnijim ponudama, ali rekao sam im da najprije moram vidjeti kako će proći razgovori s Azerbajdžanom. K tome, postoje i neke druge, klupske opcije”, otvorio je Prosinečki novu temu.

Nedavno je Prosinečki u Zagrebu viđen s poznatim menadžerom Vicenzom Morabitom, no sam otkriva kako konkretnih ponuda još uvijek nema.

“Sjedio sam i pričao s Morabitom, iznio mi je neke zanimljive projekte, ali sve je to još uvijek daleko od konkretnog posla. Postoji puno klubova, puno interesa, ali da imam neku konkretnu ponudu na stolu – nemam! Što ne znači da je za koji dan neće biti, ali za sada je tako. U Europi postoji jako puno trenera i za svaki klub puno je interesenata”, zaključio je Prosinečki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.