Oprostio se ponajbolji hrvatski i svjetski futsal sudac

Oprostio se ponajbolji hrvatski i svjetski futsal sudac

Najbolji svjetski sudac odlazi u mirovinu...

Proslavljeni hrvatski futsal sudac Danijel Janošević odsudio je svoju posljednju međunarodnu utakmicu. Zagrepčanin s FIFA značkom arbitrirao  je prijateljskim dvobojem Hrvatske i Japana u Osijeku te najavio potom kako se zbog dobne granice oprašta od međunarodne scene.

Sudac koji je tokom svoje igračke karijere nosio dresove Sokola i Peter Raucha, ali i hrvatske nacionalne reprezentacije 2000. je osvojio i prestižni turnir Kutija šibica, a kruna sudačke karijere bilo mu je sudjelovanje u finalu Eura u Hrvatskoj 2012. godine.

Janošević je arbitrirao i finalom Interkontinentalnog kupa (Madrid, 2011), prvim finalom neslužbenog ženskog SP-a (Madrid, 2011) i svjetskim prvenstvom u Tajlandu (2012), a 2010. godine proglašen je najboljim svjetskim sucem u tradicionalnom izboru portala Futsal Planet.

Ukupno je u karijeri odsudio 120 međunarodnih futsal mečeva, a sada bi trebao obnašati funkciju kontrolora kako u inozemstvu, tako i na hrvatskim parketima. Jedna od opcija koja se trenutačno spominje jest i dužnost delegata na nekima od kvalifikacijskih skupina za odlazak na svjetsku smotru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.