Oreščanin uoči Jadranskog derbija: “Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, bit će odlična za gledanje”

Oreščanin uoči Jadranskog derbija: “Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, bit će odlična za gledanje”

Juranović bi mogao zaigrati nakon dva i pol mjeseca pauze.

U subotu se na Rujevici igra Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka. Bili su krenuli u proljetni dio sa dvije pobjede protiv Osijeka na Gradskom vrtu i Lokomotive na Poljudu i osokoljeni stižu na Kvarner.

Trener Hajduka Siniša Oreščanin staje na loptu i stišava euforiju koja je zahvatila Splićane:

“Atmosfera je ok, radimo normalno kao i svo vrijeme do sada, ne bih htio potencirati nekakvu euforiju. Rijeka je vrlo dobra ekipa, jedina utakmica koju su izgubili pod vodstvom Igora Bišćana je od Gorice. Nešto igrača im fali, ali to je samo potvrda da imaju širinu jer to nadoknađuju.”

Hajduk ove sezone još nije ostvario tri pobjede u nizu, a priliku za to imaju na Rujevici.

“Ne bavimo se statistikama, naglasak na treningu je na shvaćanju ideje i prezentiranju iste na terenu, dali će statistika otići u plus ili u minus, ne želimo da nas to remeti.” – rekao je Oreščanin.

Oreščanin je najavio otvorenu utakmicu:

“Rujevica je vrlo brz teren i Rijeka to na odličan način koristi. Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, bit će odlična za gledanje, mi se idemo nadigravati.”

Kapetan Juranović vratio se u kadar nakon ozljede i konkurirati će za sastav.

“Vrlo smo oprezni što se tiče Juranovićevog povratka, poluvrijeme utakmice za B tim je bio samo da osjeti igru jer nije dva i pol mjeseca igrao natjecateljsku utakmicu.” – rekao je Oreščanin.

Popis igrača koji konkuriraju za sastav:

1 Tomislav Duka, 3 Borja López, 4 Božo Mikulić, 5 Hamza Barry, 6 Darko Nejašmić, 7 Ádám Gyurcsó, 10 Mijo Caktaš, 15 Ante Palaversa, 17 Josip Juranović, 21 Jairo, 23 Anthony Kalik, 31 André Fomitschow, 32 Fran Tudor, 33 Domagoj Bradarić, 34 Ardian Ismajli, 47 Francesco Tahiraj, 70 Josip Posavec i 93 Bassel Jradi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.