Oršićev hattrick drugi najbrži u povijesti HNL-a

Oršićev hattrick drugi najbrži u povijesti HNL-a

Oršić je najmlađi strijelac hattricka u povijesti HNL-a.

Ofanzivac Dinama, Mislav Oršić postigao je tri pogotka u utakmici 19. kola MaxTV prve hrvatske nogometne lige između Dinama i Rudeša (7:2), a bio je to drugi najbrži hattrick u povijesti lige i drugi Oršićev u karijeri.

Oršić je zabio peti, šesti i sedmi Dinamov gol u razmaku od sedam minuta i 47 sekundi te tako prestigao Igora Cvitanovića koji je držao klupski rekord iz sezone 1996./97. kada je u pobjedi 6:0 protiv Hrvatskog Dragovoljca tri komada zabio zadevet minuta.

Najbrži hattrick u HNL-u zabio je Davor Vugrinec kada je u sezoni 2009./10. u porazu Zagreba od Osijeka 5:3 zabio tri gola za samo šest minuta. Sedam minuta trebalo je i Petru Krpanu u pobjedi Osijeka protiv Hrvatskog Dragovoljca.

foto: express.co.uk

Mislav je prvi hattrick zabio 2010. godine u dresu Intera iz Zaprešića u pobjedi 4:2 protiv Lokomotive. Oršić je tada imao 17 godina, četiri mjeseca i 14 dana te je i dalje najmlađi strijelac tri pogotka na jednoj utakmici u HNL-u.

“Dugo nisam postigao hat-trick, posljednji put tri gola na jednoj utakmici zabio sam prije više od osam godina. Ali tog dana nisam ponio doma loptu s utakmice, tad nisam niti znao da postoje takve stvari. Ovog puta lopta je otišla sa mnom doma.” – rekao je nakon utakmice Oršić.

Najbrži hattrick u ligama petica zabio je napadač Liverpoola, Senegalac Sadio Mane u rujnu 2015. Mane je tada igrao za Southampton, a u pobjedi protiv Aston Ville za tri gola mu je trebalo samo dvije minute i 56 sekundi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.