Osam hrvatskih skijaša na SP u Areu

Osam hrvatskih skijaša na SP u Areu

Glavni hrvatski aduti biti će u muškom slalomu.

Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, koje u utorak počinje u švedskom Areu, nastupit će osmero hrvatskih predstavnika, objavio je Hrvatski skijaški savez (HSS).

U Äreu će Hrvatsku predstavljati skijašica Andrea Komšić te skijaši Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega, Natko Zrnčić Dim i Leon Nikić.

Filip Zubčić planira nastupe u četiri discipline: superveleslalomu, alpskoj kombinaciji, veleslalomu i slalomu. U našoj tradicionalno najjačoj disciplini, muškom slalomu, uz Filipa Zubčića nastupiti će Matej Vidović, Elias Kolega i Istok Rodeš.

Natko Zrnćić Dim planira nastup u superveleslalomu, spustu i alpskoj kombinaciji, a Samuel Kolega i Leon Nikić u veleslalomu. U veleslalomskom nastupu će im se pridružiti i Elias Kolega. Andrea Komšić planira veleslalomski i slalomski nastup.

Prvog dana natjecanja vozit će se superveleslalom za žene, a u srijedu u akciju trebaju Zubčić i Zrnčić-Dim u superveleslalomu. 15. veljače trebalo bi nastupiti pet naših, a posljednjeg dana (17.2) na rasporedu je glavna hrvatska disciplina, muški slalom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.