OSAPNIK- otvaranje poučno-rekreativne staze u Zubovićima na otoku Pagu

OSAPNIK- otvaranje poučno-rekreativne staze u Zubovićima na otoku Pagu

Na najkamenitijem i najizazovnijem  dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, u općini Novalja, otvara se još jedna  poučno rekreativna staza pod nazivom Osapnik.  Nastavak je to projekta Pag hiking i staze Kozje berdo koja je označena prošle godine u organizaciji udruge Veli škoj Zubovići. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, i gdje se nalazi Osapnik saznati možete u subotu 28. travnja 2018. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.

Organizator, Udruga Veli škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Staza nas vodi nas utabanim putevima do izvora vode u kamenjaru i čudesnim krajolikom kojega su oblikovale bura i sol. Od rudnika boksita, preko izvora vode i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naši vodiči, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila.  Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce a pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom.

Staza Kozje bedro i Osapnik otvorene su cijele godine, no važno je napomenuti kako su za šetnju barbatskim kamenjarom nužno potrebne dobre tenisice ili planinarske cipele, dovoljna količina vode, napunjeni mobiteli.

Prijaviti se možete na sljedećem linku: https://paghiking.com/, ili osobno na dan dolaska od 09.00 do 10.00h.

Za rezervaciju smještaja preko Udruge obratiti se na: udrugaveliskoj@gmail.com ili na 098 606 734.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.