Osijek pobjednik turnira Međimurec 2017

Osijek pobjednik turnira Međimurec 2017

Mladi nogometaši Osijeka pobjednici su međunarodnog nogometnog turnira pionira Međimurec 2017. Osječani su u finalu pobijedili Hajduk rezultatom 3:0, te osvojili jedan od najcjenjenijih turnira za navedeni uzrast. Obje ekipe su pokazale tijekom cijelog turnira najbolji nogomet i zasluženo stigli u finale.  Osječani su u finale ušli odlučnije i zasluženo osvojili titulu prvaka pred više od tisuću gledatelja na igralištu Međimurca u Dunjkovcu/Pretetincu.

U susretu za treće mjesto Rijeka je s 2:0 nadigrala švedski Rodenby. Prošlogodišnji pobjednik i momčad koja je 13 puta osvajala turnir do sada GNK Dinamo na kraju je osvojila tek 8. mjesto. Domaćin Međimurec završio je na 12. mjestu, a Škola nogometa Međimurje Čakovec na 11. mjestu.

U govoru na ceremoniji proglašenja predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ivan Ganzer zahvalio se ekipama na dolasku te izrazio nadu kako će svi sudionici kući ponijeti lijepe uspomene. Međimurski župan Matija Posavec zatvorio je turnir pohvalivši pritom svih 200 nogometaša koji su sudjelovali na turniru, ne samo zbog prekrasne igre, već i zbog toga što se nitko nije ozlijedio.

Podjelom velikog pobjedničkog prijelaznog pehara ekipi Osijeka stavljena je točka na i 19. izdanja Međunarodnog nogometnog turnira pionira U-13. Glas o međimurskim nogometašima, međimurskom domaćinstvu i organizacije prenio se još jednom širom regije, ali i svijeta. „Na turnir su stigle ekipe iz Švedske i Japana, što dovoljno govori o ugledu kojeg imamo“ izjavio je  Mišel Ganzer predsjednik NK Međimurca  koji nije krio oduševljenje kako je turnir protekao: „Po prvi put je turnir trajao tri dana i svi u klubu smo uspješno položili i taj novi izazov. Zahvaljujem svim ljudima u klubu i oko njega koji su uložili ogroman trud i slobodno vrijeme da Međimurec 2017 prođe ovako odlično. Ne bi uspjeli ni bez podrške sponzora i pokrovitelja, Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurske županije i Općine Nedelišće. Najbolju ocjenu dali su nam sami sudionici turnira koji su sipali komplimente, ali i najavili dolazak do godine. I na kraju u potpunosti smo uspjeli opravdati moto „Sportom protiv droge i drugih poroka današnjice“ jer sva ova djeca koja su došla su pokazala da nisu samo sportski već i životni pobjednici. Doveli smo ih k sportu, ponudili im tu zdravu, sportsku i životnu alternativu“, rekao  je Ganzer. Turnir je izrastao u najjači turnir u regiji i smatra se jednim od najznačajnijih u Europi. Održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog savez i licencirala ga je UEFA.

MEĐIMUREC 2017 FINALNI REDOSLIJED

 1. NK OSIJEK
 2. HNK HAJDUK
 3. NK RIJEKA
 4. RODEBY AIF
 5. FK CRVENA ZVEZDA
 6. SK STURM GRAZ
 7. NK MARIBOR
 8. GNK DINAMO
 9. MTK BUDAPEST
 10. FC OXALA TOKYO
 11. ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC
 12. NK MEĐIMUREC

NAJBOLJI VRATAR TURNIRA: Sena Kitamura, FC Oxala Tokyo

NAJBOLJI STRIJELAC TURIRA: Nino Duić, HNK Hajduk (5 golova)

NAJBOLJI IGRAČ: Luka Barić, NK Osijek

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.