Osijek transferirao još jednog igrača u inozemstvo

Osijek transferirao još jednog igrača u inozemstvo

Štrkalj je imao jako malu minutažu u prvoj momčadi.

Svlačionica NK Osijeka ispraznila se uoči početka priprema za proljetni dio sezone. Trener Zoran Zekić objavio je popis od nekoliko imena koji su mu višak, a tokom priprema otišao je i Haris Hajradinović u Kasimpasu.

Ovih dana u toku je pronalaženje novih sredina igračima koji su postali višak. Inozemni angažman pronašao je Tomislav Štrkalj koji je potpisao ugovor s portugalskim Rio Aveom. Štrkalj je ove sezone upisao osam nastupa za prvu momčad i u 116 minuta zabio jedan gol, Zagorcu iz Krapine u Kupu. Za B momčad u drugoj ligi je igrao sedam utakmica i zabio dva gola.

Osijek će dobiti neku minimalnu odštetu za transfer i postotak od budućeg transfera, a Rio Ave će Štrkalja odmah proslijediti na posudbu u Rudeš. U Rio Aveu je još jedan bivši igrač bijelo-plavih, Nikola Jambor. Štrkalj i Jambor su kao i Toni Borevković (Rio Ave) te Filip Krovinović (Benfica) pod istom menadžerskom agencijom.

Timo Stavitsky na posudbi je u Osijeku iz francuskog Caena, a trenutno se nalazi sa finskom reprezentacijom do 19 godina. Prema nekim informacijama, najvjerojatnije će i ostati u Finskoj u RoPsu.

U potrazi za klubom još su mladi Marko Pervan i iskusni Tomislav Šorša koji bi karijeru mogli nastaviti u susjednim državama, BiH ili Mađarskoj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.